Sigurno da vam čišćenje kuhinje, a naročito zaprljane rerne nije baš omiljena stvar, jer nije uvek jednostavno ukloniti zakorele naslage masnoće i zagorelosti sa unutrašnjih zidova rerne. Ipak, postoji način koji će vam mukotrpan zadatak pojednostaviti i čišćenje učiniti mnogo lakšim.

Ponekad je ono što već imate u kuhinji sasvim dovoljno za čišćenje ako znate kako da ga upotrebite. Za ovaj jednostavan trik sve što vam je treba je jedan limun i malo vode.

Video koji je za kratko vreme skupio veliki brog pregleda na društvenoj mreži Tik Tok, postavila je žena koja svakodnevno deli praktične savete za čišćenje.

Naime, ona je napunila posudu, koja može da ide u rernu isečenim kriškama limuna, sipala je u to vodu i stavila unutar rerne, da se zagreva na 200 stepeni, oko pola sata.

Potom je tom tečnošću prebrisala celu unutrašnjost. Uzela je krpu, malo je nakvasila i jednostavnim potezima očistila nataložene naslage.

Sva masnoća i prljavština nestali su kao od šale, bez previše muke i ribanja. Što je najbolje od svega ovaj postupak je potpuno prirodan, nema korišćenja skupe hemije koju morate da udišete, a rezultat će vas oduševiti.

U videu u nastavku teksta pogledajte kako ceo postupak izgleda. 

jednostavan trik za ribanje rerne TikTok/washy_wash

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE