Svako do nas u svom domu ima tečnost za pranje sudova, ali sigurno vam nikada nije palo na pamet da je zaledite. Jedna korisinica društvene mreže TikTok podelila je ovaj jednostavan trik, a rezultat koji je dobila više je nego oduševljavajuć.

Naime, sve što treba da uradite je da sipate tečnost za pranje posuđa u kalupe za led ili silikonske kalupe za mafine i stavite u zamrzivač.

Kada se u potpunosti zaledi dobićete univerzalne tablete za čišćenje, koje masnoću i prljavštinu skidaju kao od šale. Odlične su za ukljananje tvrdokorne masnoće sa rešetke iz rerne, bez mukotrpnog ribanja.

Sve što treba da uradite je da rešetku istrljate sa jednom zaleđenom kockicom, a potom isperete toplom vodom. Možete da izribate bilo koju zaprljanu površinu bez bojazni da ćete je oštetiti ili ogrebati.

Takođe su sjajne za ukljanjanje masnih mrlja sa odeće ili stolnjaka, a možete i da ih ubacite u mašinu za pranje sudova umesto skupih kupovnih tableta. U videu u nastavku teksta pogledajte kako izgleda ceo postupak.

Trik za čišćenje sa deterdžentom za suđe tok/fabulosa_cleaning

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE