Sigurno vam se desilo da dok odvajate namirnice za ručak shvatite da meso nije odmrznuto. Prema pravilu, meso je potrebno da izvadite dan ranije i ostavite u frižideru da se lagano odmrzne. Ali, problem je što se ne setite uvek toga i tada svi pribegavaju vreloj vodi, ili ko ima mikrotalasnoj. To nije najbolje rešenje jer meso gubi na kvalitetu.
Postoji jednostavan trik koji ne znaju sve domaćice, a zlata vredi. Pomoći će vam kada ste u žurbi ili jednostavno niste pripremili sve na vreme.
Sve što treba da uradite je da u šerpu sipate 1,5 do 2 litre vode i da je malo zagrejete. Nije potrebno da proključa samo da bude topla. Zatim sipajte 3 kašike šećera i mešajte dok se ne istopi. Stavite meso unutra i ostavite 15 minuta. To što je u slatkoj vodi neće uticati na ukus, a ni kvalitet mesa.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem