Sigurno vam se desilo da dok odvajate namirnice za ručak shvatite da meso nije odmrznuto. Prema pravilu, meso je potrebno da izvadite dan ranije i ostavite u frižideru da se lagano odmrzne. Ali, problem je što se ne setite uvek toga i tada svi pribegavaju vreloj vodi, ili ko ima mikrotalasnoj. To nije najbolje rešenje jer meso gubi na kvalitetu.
Postoji jednostavan trik koji ne znaju sve domaćice, a zlata vredi. Pomoći će vam kada ste u žurbi ili jednostavno niste pripremili sve na vreme.
Sve što treba da uradite je da u šerpu sipate 1,5 do 2 litre vode i da je malo zagrejete. Nije potrebno da proključa samo da bude topla. Zatim sipajte 3 kašike šećera i mešajte dok se ne istopi. Stavite meso unutra i ostavite 15 minuta. To što je u slatkoj vodi neće uticati na ukus, a ni kvalitet mesa.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta