Piletina je meso koje je najprisutnije u receptima, najviše zbog toga jer se odlično uklapa sa različitim sosevima i namirnicama. Ako vam je bliska italijanska kuhinja i volite testenine, pice, kanelone...morate probati i piletinu u toskana sosu. Izuzetno je kremasta i aromatična, a možete koristiti belo pileće meso ili pileće batake. 

Sastojci:

  • 1 kg pilećih bataka
  • 4 čena belog luka
  • 1 lovorov list
  • 3 lista kafir limete
  • 1 štapić cimeta
  • So
  • 100 g sušenog paradajza
  • Skrob od krompira
  • 1 crni luk
  • 200 g svežeg spanaća
  • Sok od pola limuna
  • pola šolje pavlake za kuvanje

Priprema:

U šerpu stavite 1 čen belog luka, lovorov list, listove limete, štapić cimeta. Posolite i dodajte ključalu vodu. potom u tu vodu dodajte pileće batake okoštane i poklopite na pola sata. Zatim vadite meso i uvaljajte u skrob pa odložite na jedan tanjir.

Zadržite 125 ml bujona i prelijte sušeni paradajz. Ostavite minut dva pa iscedite sok u tiganj i u njemu pržite batake. Pržene batake izvadite na tanjir a u istom tom soku propržite beli i crni luk. Dodajte sušeni paradajz i spanać, poklopite i krčkajte par minuta. Sipajte i sok od limuna i pavlaku pa promešajte. Umešajte na kraju i jednu kašičicu skroba rastvorenu u 2 kašike vode. Krčkajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne. Dodajte na kraju piletinu i ručak je gotov.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE