Piletina je meso koje je najprisutnije u receptima, najviše zbog toga jer se odlično uklapa sa različitim sosevima i namirnicama. Ako vam je bliska italijanska kuhinja i volite testenine, pice, kanelone...morate probati i piletinu u toskana sosu. Izuzetno je kremasta i aromatična, a možete koristiti belo pileće meso ili pileće batake.
Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka
- 4 čena belog luka
- 1 lovorov list
- 3 lista kafir limete
- 1 štapić cimeta
- So
- 100 g sušenog paradajza
- Skrob od krompira
- 1 crni luk
- 200 g svežeg spanaća
- Sok od pola limuna
- pola šolje pavlake za kuvanje
Priprema:
U šerpu stavite 1 čen belog luka, lovorov list, listove limete, štapić cimeta. Posolite i dodajte ključalu vodu. potom u tu vodu dodajte pileće batake okoštane i poklopite na pola sata. Zatim vadite meso i uvaljajte u skrob pa odložite na jedan tanjir.
Zadržite 125 ml bujona i prelijte sušeni paradajz. Ostavite minut dva pa iscedite sok u tiganj i u njemu pržite batake. Pržene batake izvadite na tanjir a u istom tom soku propržite beli i crni luk. Dodajte sušeni paradajz i spanać, poklopite i krčkajte par minuta. Sipajte i sok od limuna i pavlaku pa promešajte. Umešajte na kraju i jednu kašičicu skroba rastvorenu u 2 kašike vode. Krčkajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne. Dodajte na kraju piletinu i ručak je gotov.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus