Boranija sa mesom je jedno od omiljenih jela na kašiku koje su rado pravile naše mame i bake. Ovako spremljenu obožavaće je i najmlađi, a biće brzo gotova. Najbolje od svega je što možete da skuvate malo veću količinu boranije, pa da imate ručak za dva dana i sebi uštedite vreme. 

Sastojci:

  • 500 g boranije
  • 350 g piletine
  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • svež peršun
  • malo mirođije
  • 1 kašičica začinske paprike
  • so, biber

Priprema:

U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno secka luk da se zastakli. Šargarepu isecite na kolutove, pa je dodajte i dinstajte sve zajedno oko 5 minuta. Zatim dodajte piletinu isečenu na kockice, nalijte sa malo vode i krčkajte još 10 minuta. Ubacite boraniju sve nalijte da ogrezne, dodajte biber i so, pa kuvajte oko 25-30 minuta. Pred kraj kuvanja pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom, po želji stavite jednu kašiku pavlake i služite dok je još vruća.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE