Pred vama je recept za zapečene svinjske kotlete u kremastom sosu od pečuraka koji se prave u samo jednom tiganju. Pravi gurmanluk za ljubitelje mesa koji se jednostavno sprema. Za najbolji rezultat pržite meso u mešavini putera i ulja, biće sočnije.

  • Sastojci:
  • 4 svinjske kotleta, sa kostima ili bez kostiju 
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • puter
  • Kremasti sos od pečuraka:
  • 1 šolja isečenih pečuraka
  • 2 kašike svežeg seckanog peršuna
  • 1 kašika sveže seckane majčine dušice
  • 4 čena belog luka zgnječena
  • 1 šolja pavlake za kuvanje

Priprema:

Kotlete začinite solju i biberom. Zagrejte ulje i puter u tiganju i pecite kotlete oko 3-4 minuta po strani dok ne porumene, a sredina više ne bude svetlo ružičasta (pržite u serijama ako je potrebno). Izvadite kotlete i ostavite na stranu.
Dodajte pečurke u isti tiganj i krčkajte 3-4 minuta na srednjoj vatri. Ostružite sve komadiće preostale od kotleta. Kada pečurke porumene, dodajte pola peršuna, pola majčine dušice i sav izgnječeni beli luk; dinstajte 30 sekundi dok ne zamiriše. Sipajte pavlaku i kuvajte na laganoj vatri 3-4 minuta dok se malo ne zgusne. Začinite solju i biberom, po svom ukusu. Dodajte kotlete nazad u sos, ostavite da se krčka minut da se zagreju. Ukrasite preostalim začinskim biljem i odmah poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE