Piletina pečena u rerni uvek je odličan izbor za ručak. Pileći file pripremljen po ovom receptu je veoma sočan i ukusan. Takav file se može pripremiti za praznični sto! Pred vama je recept za još jedan način pripreme piletine koji možete probati već danas, a onda spremati iznova i iznova.

  • Sastojci:
  • 2 pileća filea
  • 70 g tvrdog sira
  • 3 kašike prezli
  • 1 jaje
  • 400-500 g sok od paradajza
  • 2 crna luka
  • 125 g mocarele
  • so, biber, začin, bosiljak, beli luk

Priprema:

Pileći file prerežite po dužini, prekrijte prozirnom folijom i malo istucite. Posolite, pobiberite, pospite začinima. Narendajte tvrdi sir, pomešajte ga sa prezlom. Umutite jaje viljuškom. Uvaljati fil sa obe strane u umućeno jaje, zatim prezle i peći 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni. U međuvremenu isecite luk na male kockice i pržite u ulju dok ne bude providan. Dodajte mleveni beli luk, pržite još 1 minut. Sipajte sok od paradajza, kuvajte sos dok se ne zgusne. Dodati začine. Izvadite pileći file iz rerne, odozgo stavite paradajz sos i pospite seckanom mocarelom. Peći još 7-10 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE