Piletina pečena u rerni uvek je odličan izbor za ručak. Pileći file pripremljen po ovom receptu je veoma sočan i ukusan. Takav file se može pripremiti za praznični sto! Pred vama je recept za još jedan način pripreme piletine koji možete probati već danas, a onda spremati iznova i iznova.
- Sastojci:
- 2 pileća filea
- 70 g tvrdog sira
- 3 kašike prezli
- 1 jaje
- 400-500 g sok od paradajza
- 2 crna luka
- 125 g mocarele
- so, biber, začin, bosiljak, beli luk
Priprema:
Pileći file prerežite po dužini, prekrijte prozirnom folijom i malo istucite. Posolite, pobiberite, pospite začinima. Narendajte tvrdi sir, pomešajte ga sa prezlom. Umutite jaje viljuškom. Uvaljati fil sa obe strane u umućeno jaje, zatim prezle i peći 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni. U međuvremenu isecite luk na male kockice i pržite u ulju dok ne bude providan. Dodajte mleveni beli luk, pržite još 1 minut. Sipajte sok od paradajza, kuvajte sos dok se ne zgusne. Dodati začine. Izvadite pileći file iz rerne, odozgo stavite paradajz sos i pospite seckanom mocarelom. Peći još 7-10 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus