Šampinjoni se obično služe kao prilog mesu, ali mogu se jesti i zasebno kao obrok jer su veoma hranljivi. Međutim, ukoliko niste vešti u pripremi pogledajte recept u nastavku za pripremu najukusnijih šampinjona do sada. Pripremljeni na ovaj način najbolje idu uz belo meso i pirinač.
- Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje
- suvi biljni začin, so, biber
- malo rendanog kačkavalja
- svež peršunov list
Priprema:
Šampinjone oprati i odstraniti drške. Birajte manje da biste ih cele pržili. U tiganj sipati maslinovo ulje i dinstati šampinjone. Dodati seckan luk pa kad se proprži i šampinjoni zarumene okrenuti ih i dodati beli luk. Pržiti minut dva. Dodati začin, so, biber i rendan kačkavalj, na kraju seckan peršun. Čim se kačkavalj istopi isključiti ringlu i servirati.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus