Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PATIŠPANJ ROLAT SA DOMAĆIM DŽEMOM: Recept koji je svaka domaćica u Jugoslaviji znala napamet

Autor Aleksandra Ljubičić

Jednostavni sastojci i laka priprema čine ovu poslasticu omiljenu među domaćicama.

 patišpanj rolat.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Patišpanj rolat sa džemom od pet sastojaka svaka domaćica u staroj Jugoslaviji je znala napamet. Obično se služio kao poslastica nakon ručka ili kada dožu gosti. Ukoliko budete pravili, možete da izaberete džem po ukusu, ali jedno je sigurno, svaki zalogaj vratiće vas u detinjstvo. 

  • Sastojci:
  • 5 jaja 
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • džem po izboru

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno. Ubacati ulje, žumanca i sve lepo izjednačiti. Pleh od rerne obložiti pek papirom pa rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Patišpanj premažite džemom, a možete i kombinovati dve vrste džema. Polako savijati obe strane jednu ka  drugoj u susret i sastaviti na sredini. Uviti u krpu i staviti na sat vremena u frižider. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti