Kuglof je jedan od najpoznatijih kolača širom sveta, a poseban je po svom karakterističnom izgledu. Zašto sada ne biste podigli pravljenje ovog kolača na viši nivo i spremili dvobojni kuglof fantastičnog ukusa. Jednostavno i brzo spremite poslasticu koju možete da poslužite uz kafu.

Sastojci:
4 jajeta
100 g šećera
70 ml maslinovog ulja
200 g kisele pavlake ili jogurta
3 šolje brašna
50 ml mleka
rendana korica limuna
100 g čokolade za kuvanje
50 g seckanih oraha
50 g suvog groždja

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, a žumanca pomešati sa pavlakom. U belanca dodati brašno sa praškom za pecivo. Dodati ulje, seckane orahe, rendani limun, mleko i na kraju žumanca sa pavlakom pa sve izjednačiti. Podeliti na dva dela. Jedan deo treba biti malo manji. U manji deo dodati rastopljenu čokoladu i izmešati. Kalup premazati uljem i posuti brašnom. Sipati naizmenično svetli i čokoladni deo i posle protresti malo kalup. Peći na 180 stepeni oko 50 minuta.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE