Musaka je tradicionalno jelo od krompira i mlevenog mesa koje se pretežno priprema na Balkanu. Postoje brojne verzije musake, u zavisnosti od povrća koje se koristi, pa tako imamo musaku od: patlidžana, karfiola, tikvica, spanaća, boranije, kelja, prokelja, mladog vinovog lišća i zelene salate. Sjajna ideja za brz ručak koji se pravi od jednostavnih sastojaka, a recept pogledajte u nastavku.

Sastojci:
4 krompira
so, biber
450 g mlevenog mesa
pola kašičice belog luka u prahu
pola kašičice slatke paprike
pola glavice luka
3 jajeta
pola kašičice origana
100 ml pavlake
100 g sira

Priprema:

Krompir isecite na kolutove i poređajte jedan deo na dno nauljenog kalupa. Posolite i pobiberite. Preko rasporedite mleveno meso i takođe stavite so i biber, ali i beli luk i mlevenu papriku. Crni luk isecite na sitno i stavite preko mesa, zatim sve prekrijte preostalim krompirima, koje takođe posolite. Prelijte sve maslinovim uljem, pokrijte folijom i pecite na 180 stepeni dok se krompir ne ispeče oko pola sata. Za to vreme u činiji pomešajte jaja, so, biber, origano, pavlaku i rendan sir. Sve dobro umešajte pa prelijte musaku. Vratite u rernu bez folije da se zapeče nekih 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE