Umesto klasičnog sa krompirom napravite lažni paprikaš sa karfiolom. Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća biće oduševljni kada probaju ovo ukusno jelo. Priprema nije komplikovana i uspeva svima, čak i onima koji tek uče da kuvaju. Mekano meso i još meški karfiol koji plivaju u paradajz sosu osvojiće svakoga već na prvi zalogaj.
Sastojci:
1 glavica karfiola
800-900 g mesa po izboru
3-4 kašike paradajz paste
1 crni luk
4-6 čenova belog luka
1 kašičica slatke paprike
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, a zatim prelijte ključalom vodom. Propržite ih na malo ulja. Meso prvo skuvajte u slanoj vodi, pa ostavite da se ohladi. Isecite po želji, a kožicu uklonite. U šerpi na ulju zagrejte ulje, pa propržite seckani crni luk i onda dodajte meso i prodinstajte par minuta. Stavite paradajz pastu i sipajte vodu u kojoj se kuvalo meso (bujon). Bujonom napunute šerpu do pola. Poklopite i ostavite da proključa. Posolite, pobiberite i dodajte slatku papriku. Promešajte, poklopite i smanjite temepraturu. Dodajte karfiol i kuvajte dok ne omekša. Kada je jelo gotovo ostavite poklopljeno najamanje 20 minuta na isključenom šporetu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus