Umesto klasičnog sa krompirom napravite lažni paprikaš sa karfiolom. Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća biće oduševljni kada probaju ovo ukusno jelo. Priprema nije komplikovana i uspeva svima, čak i onima koji tek uče da kuvaju. Mekano meso i još meški karfiol koji plivaju u paradajz sosu osvojiće svakoga već na prvi zalogaj. 

Sastojci:
1 glavica karfiola 
800-900 g mesa po izboru
3-4 kašike paradajz paste
1 crni luk 
4-6 čenova belog luka 
1 kašičica slatke paprike  

Priprema:

Karfiol isecite na cvetove, a zatim prelijte ključalom vodom. Propržite ih na malo ulja. Meso prvo skuvajte u slanoj vodi, pa ostavite da se ohladi. Isecite po želji, a kožicu uklonite. U šerpi na ulju zagrejte ulje, pa propržite seckani crni luk i onda dodajte meso i prodinstajte par minuta. Stavite paradajz pastu i sipajte vodu u kojoj se kuvalo meso (bujon). Bujonom napunute šerpu do pola. Poklopite i ostavite da proključa. Posolite, pobiberite i dodajte slatku papriku. Promešajte, poklopite i smanjite temepraturu. Dodajte karfiol i kuvajte dok ne omekša. Kada je jelo gotovo ostavite poklopljeno najamanje 20 minuta na isključenom šporetu.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE