Ako ste u žurbi a želite nešto što će vas zasititi do ručka, onda je sendvič prženica pravi izbor. Mogu se pripremati na 2 načina u rerni ili tiganju. Koji god da izaberete odličan ukus neće izostati, zato kecelje u ruke i pripremite ove slasne sendviče.
Sastojci:
12 kriški hleba
80 g maslaca
200 g kačkavalja
200 g šunke
2 jajeta
100 ml pavlake za kuvanje
so
Priprema:
Premažite kriške otopljenim puterom. Staviite preko sir i šunku. Pokrijte drugom kriškom hleba. Sendviče umakati u razmućena jaja sa pavlakom, u koja ste dodali malo kuhinjske soli. Sendviče možete pržiti u tiganju sa svake strane po 2 minuta ili poređati u tepsiju podmazanu puterom. Pospite ih rendanim sirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus