Belo meso je veoma zahvalno za kombinovanje sa različitim sosevima i prilozima, a još jedan plus je što se brzo termički obrađuje. Pa vam tako za pripremu bilo kog jela sa prženom piletinom ne treba više od pola sata. Danas isprobajte recept za belo meso u sosu od pečuraka. Kremasto i ukusno očaraće vas na prvi zalogaj.

  • Sastojci:
  • 20 g sušenih pečurki
  • 300 g pilećih prsa
  • so, biber
  • brašno
  • maslinovo ulje
  • 15 g putera
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 200-250 ml pilećeg bujona
  • 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Potopite pečurke u vodi 15 minuta, a zatim dobro isperite. Pileća prsa isecite na šnicle pa ih malo izlupajte čekićem za meso da ih istanjite. Svaku šniclu posolite i pobiberite i uvaljajte u brašno. Pržite sa obe strane na ulju i puteru. Zatim meso izvadite a u istom tiganju ispržite seckani crni i beli luk. Dodajte i pečurke pa nalijte bujon. Kad se ukrčka sipajte pavlaku i po potrebi posolite i pobiberite. Na kraju vratite meso u tiganj da se sve ukrčka.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE