Belo meso je veoma zahvalno za kombinovanje sa različitim sosevima i prilozima, a još jedan plus je što se brzo termički obrađuje. Pa vam tako za pripremu bilo kog jela sa prženom piletinom ne treba više od pola sata. Danas isprobajte recept za belo meso u sosu od pečuraka. Kremasto i ukusno očaraće vas na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 20 g sušenih pečurki
- 300 g pilećih prsa
- so, biber
- brašno
- maslinovo ulje
- 15 g putera
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 200-250 ml pilećeg bujona
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Potopite pečurke u vodi 15 minuta, a zatim dobro isperite. Pileća prsa isecite na šnicle pa ih malo izlupajte čekićem za meso da ih istanjite. Svaku šniclu posolite i pobiberite i uvaljajte u brašno. Pržite sa obe strane na ulju i puteru. Zatim meso izvadite a u istom tiganju ispržite seckani crni i beli luk. Dodajte i pečurke pa nalijte bujon. Kad se ukrčka sipajte pavlaku i po potrebi posolite i pobiberite. Na kraju vratite meso u tiganj da se sve ukrčka.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus