Riba sadrži masne kiseline omega 3 koje pozitivno utiču na nivo holesterola u krvi i odlična su prevencija za bolesti srca i krvnih sudova. Osim toga, riblje meso je bogato vitaminima i mineralima. Zbog toga bi ova namirnica trebalo da se nađe na vašem jelovniku barem jednom nedeljno. U to ime, donosimo vam jedan recept koji se brzo sprema.
- Sastojci:
- 400 g fileta ribe po izboru
- 2-3 kisela krastavca
- 1 luk
- 1 kašika meda
- 4 kašike ljutog kečapa
- 50 g rendanog sira
- so, biber
Priprema:
Luk sitno iseckati, a krastavce na male kockice. U seckano povrće dodajte med, kečap i po želji so i biber. Sve temeljno izmešati. Pečeni file ribe isecite na male komade. Poređajte ribu na tanjir. Stavite preko pripremljeno povrće u sosu. Odozgo pospite rendani sir.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus