Riba sadrži masne kiseline omega 3 koje pozitivno utiču na nivo holesterola u krvi i odlična su prevencija za bolesti srca i krvnih sudova. Osim toga, riblje meso je bogato vitaminima i mineralima. Zbog toga bi ova namirnica trebalo da se nađe na vašem jelovniku barem jednom nedeljno. U to ime, donosimo vam jedan recept koji se brzo sprema.

  • Sastojci:
  • 400 g fileta ribe po izboru
  • 2-3 kisela krastavca
  • 1 luk
  • 1 kašika meda
  • 4 kašike ljutog kečapa
  • 50 g rendanog sira
  • so, biber

Priprema

Luk sitno iseckati, a krastavce na male kockice. U seckano povrće dodajte med, kečap i po želji so i biber. Sve temeljno izmešati. Pečeni file ribe isecite na male komade. Poređajte ribu na tanjir. Stavite preko pripremljeno povrće u sosu. Odozgo pospite rendani sir.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE