Priprema oslića nije zahtevna, a kako je ova riba neutralnog ukusa svi je vole. Marinirajte je u belom vinu i začinima i za male pare napravićete fantastično jelo za posnu slavsku trpezu. Možete da služite sa krompir salatom, ali i sa umacima. Poh se uvek pravi od jaja, brašna i prezli, ali za ovaj recept je dovoljno samo kukuruzno brašno koje će pomoći da riba ne upije višak ulja tokom prženja, pa će biti još ukusnija. 

  • Sastojci:
  • 1 kg oslića
  • 200 ml belog vina
  • 250 g kukuruznog brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica vlašca 
  • 1 kašičica suve mirođije 

Priprema:

Ribu isecite na komade kako želite. Zatim je ubacite u posudu u kojoj ste pomešali belo vino, maslinovo ulje, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, crni luk u prahu, vlašac, mirođiju. Dobro potopite sa svih strana, pa marinirajte 2 sata. Dobro je ocedite, pa uvaljajte u kukuruzno brašno. Pržite u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok korica ne porumeni. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE