Priprema oslića nije zahtevna, a kako je ova riba neutralnog ukusa svi je vole. Marinirajte je u belom vinu i začinima i za male pare napravićete fantastično jelo za posnu slavsku trpezu. Možete da služite sa krompir salatom, ali i sa umacima. Poh se uvek pravi od jaja, brašna i prezli, ali za ovaj recept je dovoljno samo kukuruzno brašno koje će pomoći da riba ne upije višak ulja tokom prženja, pa će biti još ukusnija.
- Sastojci:
- 1 kg oslića
- 200 ml belog vina
- 250 g kukuruznog brašna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica vlašca
- 1 kašičica suve mirođije
Priprema:
Ribu isecite na komade kako želite. Zatim je ubacite u posudu u kojoj ste pomešali belo vino, maslinovo ulje, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, crni luk u prahu, vlašac, mirođiju. Dobro potopite sa svih strana, pa marinirajte 2 sata. Dobro je ocedite, pa uvaljajte u kukuruzno brašno. Pržite u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok korica ne porumeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem