Posne slave su uvek nezgodne kada je u pitanju priprema hrane, jer ima mnogo manje izbora. Mi vam predlažemo da obogatite posnu svečanu trpezu različitim vrstama ribe, a njih poslužite sa najboljim sosovima.Zeleni sos i sos sa peršunom se često služi u Srbiji, a čuveni kuvar Sid Maršal podelio je recept za sos od limuna koji je videlo preko 2 miliona ljudi. Zanimljivi, jeftini i ukusni umaci definitivno će ulepšati svaku slavsku trpezu. 

POSNI SOS OD LIMUNA

Posni sos od limuna
Shutterstock 

  • Sastojci: 
  • 1/4 šolje limunovog soka 
  • 1-2 kašičice sitno seckanog crnog luka
  • 1,5 kašika posnog margarina
  • malo peršuna 
  • 1 čen belog luka 

Priprema:
Sipajte limunov sok u tiganj, pa dodajte sitno seckan crni luk i pržite dok ne krene da vri i dok se tečnost ne smanji. Zatim dodajte posni margarin i kuvajte dok se ne istopi. Pospite seckanim peršunom i belim lukom i prelijte ribu. 

ZELENI SOS

Zeleni sos
Shutterstock 

  • Sastojci: 
  • sok od 2 limuna
  • 8 čenova belog luka 
  • 2 veze peršuna 
  • malo bosiljka
  • 2,5 kašičice senfa
  • maslinovo ulje 

Priprema: 
U blenderu pomešajte limunov sok, sitno seckan beli luk, seckan peršun, bosiljak, senf i jednu kašiku maslinovog ulja. Posolite po želji i dodajte još neki začin, mi predlažemo majčinu dušicu. Zatim Izblendirajte i servirajte sa ribom. 

SOS OD PERŠUNA I BELOG LUKA

Sos od peršuna i belog luka
Shutterstock 

  • Sastojci:
  • 8 čenova belog luka
  • 1 veza peršuna 
  • 100 ml limunovog soka
  • 50 ml maslinvog ulja 

Priprema:
Beli luk skroz usitnite, pa dodajte seckani peršun, sok od limuina i maslinovo ulje. Posolite i dodajte još neke začine po želji. Zatim promešajte i poslužite sa ribom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE