Francuski sos od putera je idealan ako je na meniju riba ili meso. Pravi se od 5 sastojaka i nije potrebno više od pola sata. Iznenađujuće lak, nije kao holandeze da mora u određenom trenutku da se radi nešto, ovaj umak kratko kuvate na špretu i spreman je. Može da ga spremi i neiskusna domaćica, a da ispadne kao da je pravio profesionalni kuvar. 

  • Sastojci:
  • 1/2 šolje belog vina
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašičice crnog luka
  • 2 kašike pavlake za kuvanje 
  • 120 g neslanog putera 

Priprema:
U tiganj sipajte belo vino, limunv sok, sitno seckan crni luk i pavlaku za kuvanje. Kuvajte na srednjoj temepraturi dok ne krene da vri, pa je smanjite i kuvajte dok tečnost malo ne ispari. Postepeno dodajte sekcan puter i mešajte dok se ne istopi. Kuvajte dok se sos ne zgusne, uz povremeno mešanje. Malo pobiberite i na kraju umak pospite seckanim vlašcem, ako želite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE