Pariski krompir se služi u nekim restoranima i košta papreno, a namirnice koje idu u njega su poprilično jednostavne. Ono što mu povećava cenu je savršen izgled za koji treba malo vremena da izdvojite, pa to pripremu čini komplikovanijom. Profesionalni kuvar, Džon, otkrio je kako da ga napravite kod kuće. Kako bi dobili ovako savršene loptice dubite krompir sa razmakom, a onda ga pržite dok ne dobije lepu zlatnu boju i hrskavu koru. Nemojte da preterujete sa kuvanjem jer treba da ostane čvrst, ali i mekan unutra. 

  • Sastojci:
  • 2 velika krompira
  • 2 kašike soli
  • 2 kašike putera

Priprema: 
Krompir oljuštite i operite, a zatim uzmite kašiku kojom se dube tikvice i izdubite loptice. Potrudite se da izdubite što više loptica. Sipajte ih u šerpu sa vodom i posolite. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim ih ostavite još 2 minuta. Krompir i dalje treba da bude čvrst, ali ne sirov. Procedite krompir i ohladite na sobnoj temperaturi. Istopite puter i dodajte krompir. Pržite dok ne postane hrskav i zlatan. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE