Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRETON KOLAČ: Tradicionalna francuska puter poslastica kojoj jedan trik sastojak daje poseban šmek (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Francuski lagan desert od kog će mirisati cela kuća.

 Tradicionalni francuski breton kolač sa puterom recept.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Ovaj tradicionalna francuski kolač sa puterom je poreklom iz Bretanje, pokrajine u Francuskoj, po kojoj je i dobio ime - Breton kolač. Pravi se od putera sa većim procentom masti i izgleda kao ogromna palačinka. Ono što ovaj kolač čini specifičnim i ukusnim je dodatak ruma. Može se začiniti vanilom ili premazati domaćim džemom.

  • Sastojci:
  • 150 g slanog masnijeg putera
  • 150 g šećera 
  • 3 žumanceta
  • 250 g brašna 
  • 1 velika kašika ruma 
  • 1 žumance + 1 kašika vode

Priprema:

Puter sobne temperature pomešajte sa šećerom. Mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Dodajte žumanca jedno po jedno i mešajte. Zatim dodajte brašno malo po malo. sipajte rum, promešajte pa testo umestite rukama. Stavite u podmazan kalup i rukama rasporedite. Viljuškom iscrtajte šare. Premažite mešavinom žumanceta i vode. Pecite na 180 stepeni 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti