Španska kuhinja je, kao i italijanska, popularna u celom svetu. Pored paelje, ćurosa i gaspaća imaju još mnogo jela kojima mogu da se ponose. Jedan takav recept je i za prženi karfiol. Španci su uspeli da povrće, koje baš i nije omiljeno, naprave toliko ukusnim da i deca požele da probaju. Ne samo što je jednostavno, nego je jeftino i brzo i zato je aposlutni hit.  

Sastojci: 
1 glavica karfiola
2 kašike maslinovog ulja (može i obično) 
6 čenova belog luka
1 kašičica slatke paprike 
šaka svežeg peršuna

Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, približno jednake veličine. Kratko ih blanširajte u ključaloj vodi, pa procedite. U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno iseckan beli luk. Zatim dodajte slatku papriku i promešajte. Dodajte i karfiol, posolite i pobiberite, pa promešajte. Pržite dok karfiol ne poprimi boju umaka. Pospite peršunom i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE