Španska kuhinja je, kao i italijanska, popularna u celom svetu. Pored paelje, ćurosa i gaspaća imaju još mnogo jela kojima mogu da se ponose. Jedan takav recept je i za prženi karfiol. Španci su uspeli da povrće, koje baš i nije omiljeno, naprave toliko ukusnim da i deca požele da probaju. Ne samo što je jednostavno, nego je jeftino i brzo i zato je aposlutni hit.
Sastojci:
1 glavica karfiola
2 kašike maslinovog ulja (može i obično)
6 čenova belog luka
1 kašičica slatke paprike
šaka svežeg peršuna
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, približno jednake veličine. Kratko ih blanširajte u ključaloj vodi, pa procedite. U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno iseckan beli luk. Zatim dodajte slatku papriku i promešajte. Dodajte i karfiol, posolite i pobiberite, pa promešajte. Pržite dok karfiol ne poprimi boju umaka. Pospite peršunom i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus