Španska kuhinja je, kao i italijanska, popularna u celom svetu. Pored paelje, ćurosa i gaspaća imaju još mnogo jela kojima mogu da se ponose. Jedan takav recept je i za prženi karfiol. Španci su uspeli da povrće, koje baš i nije omiljeno, naprave toliko ukusnim da i deca požele da probaju. Ne samo što je jednostavno, nego je jeftino i brzo i zato je aposlutni hit.
Sastojci:
1 glavica karfiola
2 kašike maslinovog ulja (može i obično)
6 čenova belog luka
1 kašičica slatke paprike
šaka svežeg peršuna
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, približno jednake veličine. Kratko ih blanširajte u ključaloj vodi, pa procedite. U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno iseckan beli luk. Zatim dodajte slatku papriku i promešajte. Dodajte i karfiol, posolite i pobiberite, pa promešajte. Pržite dok karfiol ne poprimi boju umaka. Pospite peršunom i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom
Namaz od paradajza po turskom receptu