Iskoristite stari hleb na najbolji mogući način i pripremite ukusne prženice. Možete ih pripremati u slanoj i slatkoj varijanti kako više volite. U nastavku vam donosimo recept za slatku varijantu koju možete služiti sa voćem, džemom, kremom, medom..Mogućnosti je bezbroj, a vaše je samo da uživate.
- Sastojci:
- 7-8 parčeta hleba
- 2 jajeta
- 100-120 ml mleka
- 1-2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- puter i ulje
Priprema:
Umešajte jaja sa mlekom, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte prstohvat soli. U tu mešavinu umočite hleb sa obe strane, ostavite 1 minut. Pržite do zlatno smeđe boje sa obe strane u mešavini putera i ulja. Poslužite sa džemom ili medom, a možete i sa voćem i kremom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus