Iskoristite stari hleb na najbolji mogući način i pripremite ukusne prženice. Možete ih pripremati u slanoj i slatkoj varijanti kako više volite. U nastavku vam donosimo recept za slatku varijantu koju možete služiti sa voćem, džemom, kremom, medom..Mogućnosti je bezbroj, a vaše je samo da uživate.

  • Sastojci:
  • 7-8 parčeta hleba
  • 2 jajeta
  • 100-120 ml mleka
  • 1-2 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • puter i ulje

Priprema:

Umešajte jaja sa mlekom, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte prstohvat soli. U tu mešavinu umočite hleb sa obe strane, ostavite 1 minut. Pržite do zlatno smeđe boje sa obe strane u mešavini putera i ulja. Poslužite sa džemom ili medom, a možete i sa voćem i kremom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE