Iskoristite stari hleb na najbolji mogući način i pripremite ukusne prženice. Možete ih pripremati u slanoj i slatkoj varijanti kako više volite. U nastavku vam donosimo recept za slatku varijantu koju možete služiti sa voćem, džemom, kremom, medom..Mogućnosti je bezbroj, a vaše je samo da uživate.
- Sastojci:
- 7-8 parčeta hleba
- 2 jajeta
- 100-120 ml mleka
- 1-2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- puter i ulje
Priprema:
Umešajte jaja sa mlekom, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte prstohvat soli. U tu mešavinu umočite hleb sa obe strane, ostavite 1 minut. Pržite do zlatno smeđe boje sa obe strane u mešavini putera i ulja. Poslužite sa džemom ili medom, a možete i sa voćem i kremom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Pica pita sa mlevenim mesom
Čoko moko torta za sve prilike
Figaro sitni kolači sa orasima
Slani kolač sa spanaćem idealan za proslave