Retko ko ne voli sočnu i mekanu piletinu, a pripremljena po ovom receptu biće kao puter. Marinada od jogurta daje mesu posebnu sočnost, a sos po pečuraka sjajno se nadopunjuje sa različitim prilozima, kao što su pirinač ili pire krompir. Napravite piletinu u kremastom sosu od pečuraka, a priprema ovog jela izuzetno je laka.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 200 g šampinjona
  • 150 ml neutralne pavlake
  • malo svežeg peršuna

Za marinadu:

  • 2 kašike jogurta
  • 2 kašike senfa
  • 3 kašike soka od limuna
  • so, biber

Priprema:

Izmešajte sastojke za marinadu, uvaljajte piletinu sa svih strana, poklopite i ostavite u frižideru najmanje dva sata. U tiganju zagrejte malo ulja, pa pržite piletinu sa obe strane po nekoliko minuta dok ne porumeni. Dodajte pečurke isečene na listiće, pa sve zajedno dinstajte dok višak tečnosti od šampinjona ne ispari. Prelijte neutralnom pavlakom, dodajte još začina ukoliko ima potrebe, pa krčkajte na umerenoj vatri još nekih 20 minuta. Kada je gotovo pospite naseckanim svežim peršunom. Služite dok je još toplo uz prilog po želji.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE