Retko ko ne voli sočnu i mekanu piletinu, a pripremljena po ovom receptu biće kao puter. Marinada od jogurta daje mesu posebnu sočnost, a sos po pečuraka sjajno se nadopunjuje sa različitim prilozima, kao što su pirinač ili pire krompir. Napravite piletinu u kremastom sosu od pečuraka, a priprema ovog jela izuzetno je laka.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 200 g šampinjona
- 150 ml neutralne pavlake
- malo svežeg peršuna
Za marinadu:
- 2 kašike jogurta
- 2 kašike senfa
- 3 kašike soka od limuna
- so, biber
Priprema:
Izmešajte sastojke za marinadu, uvaljajte piletinu sa svih strana, poklopite i ostavite u frižideru najmanje dva sata. U tiganju zagrejte malo ulja, pa pržite piletinu sa obe strane po nekoliko minuta dok ne porumeni. Dodajte pečurke isečene na listiće, pa sve zajedno dinstajte dok višak tečnosti od šampinjona ne ispari. Prelijte neutralnom pavlakom, dodajte još začina ukoliko ima potrebe, pa krčkajte na umerenoj vatri još nekih 20 minuta. Kada je gotovo pospite naseckanim svežim peršunom. Služite dok je još toplo uz prilog po želji.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus