Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUSAKA SA TIKVICAMA I MLEVENIM MESOM: Topljeni sir na vrhu čini je još ukusnijom od one sa krompirom

Autor Aleksandra Ljubičić

Danas vam donosimo recept za musaku s tikvicama, jednako ukusnu kao i ostale varijante ovog popularnog jela.

 Musaka s tikvicama, mlevenim mesom i sirom1868757109.jpg Izvor: Shutterstock

Musaka je tradicionalno jelo koje nema ko ne voli. Pravi se od mlevenog mesa, krompira i jaja. Ali postoje različite varijante ovog jela, poput musake sa tikvicama, sa patlidžanom, sirom...Za koju god da se odlučete nećete pogrešiti. A recept za jednu pronađite u nastavku.

Sastojci:

  • 2 veće tikvice
  • 450 g mlevenog mesa
  • 300 g kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 jajeta
  • 300 ml kisele pavlake 
  • 200 ml paradajz soka
  • so, biber
  • ulje za prženje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Tikvice isecite na kolutove, posolite i ostavite da puste vodu. Nakon toga osušite papirnim ubrusima. U tiganju izdinstajte luk, dodajte mleveno meso, začine i krčkajte. Na kraju umešajte paradajz sok.

Jaja umutite sa pavlakom, a kačkavalj isecite na kriške. U vatrostalnu posudu stavite red tikvica, pa malo mesa, pa malo smese od jaja. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve namirnice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti