Musaka je tradicionalno jelo koje nema ko ne voli. Pravi se od mlevenog mesa, krompira i jaja. Ali postoje različite varijante ovog jela, poput musake sa tikvicama, sa patlidžanom, sirom...Za koju god da se odlučete nećete pogrešiti. A recept za jednu pronađite u nastavku.

Sastojci:

  • 2 veće tikvice
  • 450 g mlevenog mesa
  • 300 g kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 jajeta
  • 300 ml kisele pavlake 
  • 200 ml paradajz soka
  • so, biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Tikvice isecite na kolutove, posolite i ostavite da puste vodu. Nakon toga osušite papirnim ubrusima. U tiganju izdinstajte luk, dodajte mleveno meso, začine i krčkajte. Na kraju umešajte paradajz sok.

Jaja umutite sa pavlakom, a kačkavalj isecite na kriške. U vatrostalnu posudu stavite red tikvica, pa malo mesa, pa malo smese od jaja. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve namirnice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE