Musaka je tradicionalno jelo koje nema ko ne voli. Pravi se od mlevenog mesa, krompira i jaja. Ali postoje različite varijante ovog jela, poput musake sa tikvicama, sa patlidžanom, sirom...Za koju god da se odlučete nećete pogrešiti. A recept za jednu pronađite u nastavku.
Sastojci:
- 2 veće tikvice
- 450 g mlevenog mesa
- 300 g kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 3 jajeta
- 300 ml kisele pavlake
- 200 ml paradajz soka
- so, biber
- ulje za prženje
Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, posolite i ostavite da puste vodu. Nakon toga osušite papirnim ubrusima. U tiganju izdinstajte luk, dodajte mleveno meso, začine i krčkajte. Na kraju umešajte paradajz sok.
Jaja umutite sa pavlakom, a kačkavalj isecite na kriške. U vatrostalnu posudu stavite red tikvica, pa malo mesa, pa malo smese od jaja. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve namirnice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem