Belo meso ne košta puno, ukusno je i lako se sprema, pa se zato i često nalazi na trpezi. Može da se kombinuje sa skoro svakim sastojkom, a naš predlog je da ga napravite u aromatičnom sosu od pavlake za kuvanje i paradajza. Ako ga začinite kako treba i dodate malo rendanog sira, onda dobijate sočno i ukusno meso koje niko neće odbiti. Uz ovakavo jelo ne treba ni prilog.
- Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 2 crna luka
- 2 paprike
- 3 kašičice slatke paprike
- 1 kašičica origana
- 1/4 kašičice čilija
- 4 čena belog luka
- 3 paradajza
- 100 g tvrdog sira
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 veza mirođije
Priprema:
Isecite meso na kockice na ispržite na puteru, a pred kraj dodajte i sitno seckan crni luk. Posle 5 minuta dodajte i sitno seckanu papriku, pa nastavite da pržite. Kada malo omekša posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom, čilijem i origanom. Dodajte i mleveni beli luk, pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte i seckani paradajz i kuvajte 8 minuta, uz mešanje.Sipajte i pavlaku za kuvanje, kao i rendani sir, pa kuvajte još 4 minuta, uz mešanje. Pospite seckanom mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način