Belo meso ne košta puno, ukusno je i lako se sprema, pa se zato i često nalazi na trpezi. Može da se kombinuje sa skoro svakim sastojkom, a naš predlog je da ga napravite u aromatičnom sosu od pavlake za kuvanje i paradajza. Ako ga začinite kako treba i dodate malo rendanog sira, onda dobijate sočno i ukusno meso koje niko neće odbiti. Uz ovakavo jelo ne treba ni prilog. 

  • Sastojci:
  • 500 g pilećeg filea 
  • 2 crna luka 
  • 2 paprike 
  • 3 kašičice slatke paprike 
  • 1 kašičica origana 
  • 1/4 kašičice čilija
  • 4 čena belog luka 
  • 3 paradajza 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 veza mirođije 

Priprema:
Isecite meso na kockice na ispržite na puteru, a pred kraj dodajte i sitno seckan crni luk. Posle 5 minuta dodajte i sitno seckanu papriku, pa nastavite da pržite. Kada malo omekša posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom, čilijem i origanom. Dodajte i mleveni beli luk, pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte i seckani paradajz i kuvajte 8 minuta, uz mešanje.Sipajte i pavlaku za kuvanje, kao i rendani sir, pa kuvajte još 4 minuta, uz mešanje. Pospite seckanom mirođijom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE