Belo meso koje se krčka u "zlatnom" sosu je toliko sočno i aromatično da niko neće moći da mu odoli. Pomešajte soja sos i beli luk i napravićete najlepše belo meso, koje je dovoljno da poslužite samo sa kuvanim pirinčem. Brzo se pravi i uspeva svakome, a skoro sve sastojke već imate kod kuće.
Sastojci:
450 g pilećeg filea
6-8 čenova belog luka
2 mlada luka
1/2 kašičice sirćeta
2 kašike kukuruznog skroba + 1 kašičica
1/2 šolje vode
Za sos:
2 kašike svetlog soja sosa
2 kašičice sirćeta
1 kašičica šećera
1 kašičica tucane paprike
Priprema:
Belo meso isecite na kocke i posolite, pobiberite, dodajte sirće i 2 kašike skroba. Dobro sjedintie i ostavite sa strane 15 minuta. Propržite meso na dok ne dobije zlatnu boju, pa izvadite. U isti tiganj dodajte još malo ulja ako je potrebno i propržite sitno seckan beli luk. Kada luk dobije boju, sipajte sos i promešajte. Sosa se pravi tako što pomešate soja sos, sirće, šećer i tucanu papriku. Dinstajte 2 minuta, a zatim dodajte vodu u koju ste dodali kašičicu skroba i kuvajte, povremeno mešajući, dok se ne zgusne. Dodajte belo meso i promešajte. Krčkajte još par minuta, pa ukrasite seckanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus