Palačinke svi obožavaju i najčešće se prave u slatkoj varijanti, premazane raznim mazalicama, kao što je džem od kajsija ili eurokrem. Sada ih napravite u slanoj varijanti i zapečene u rerni. Punjene sočnim nadevom od piletine i povrća, pa sve posuto kačkavaljem, biće savršeno sočne. Toliko su ukusne da će nestati sa stola za tili čas. Napravite zapečene palačinke punjene piletinom i povrćem i uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci:
Za palačinke:
1 jaje
450 ml mleka
400 ml vode
300 g brašna
pola kašičice soli
Za nadev:
1 glavica luka
1 zelena paprika
300 g belog mesa
1 paradajz
so, biber
Za preliv:
1 jaje
3 kašike jogurta
100 g kačkavalja
so
Priprema:
Smesu za palačinke zamutite kao i obično. Ispecite ih tako da budu malo deblje, a potrebno vam je oko 14 palačinki. Za nadev, na malo ulja ispržite sitno naseckan luk dok ne zastakli. Dodajte papriku isečenu na kockice i zajedno sve prodinstajte dok ne omekša. Kada je povrće na pola pečeno, dodajte piletinu isečenu na kockice i pržite dok ne dobije rumenu boju. Ubacite i paradajz, dodajte so i biber, pa krčkajte sve zajedno dok sva tečnost ne ispari. Palačinke filujte nadevom, dobro ih zamotajte, pa ih ređajte u vatrostalnu činiju. Jaje ulupajte zajedno sa jogurtom, dodajte malo soli, pa ovom smesom prelijte palačinke. Pospite ih narendanim kačkavaljem, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem