Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRALJICA ELIZABETA JE UVEK JELA OVAKO PRIPREMLJENU KAJGANU: Od svih ostalih recepata je razlikuju 2 sastojka

Autor Sanja Belinić

Isprobajte recpet za omiljenu kajganu kraljice Elizabete, sastojci nisu skupi, a preukusna je. Dva sastojka joj daju specifičnu aromu.

 Omiljena kajgana kraljice Elizabete Izvor: Shutterstock/Simon Ward Photography

Nutricionistkinja iz Australije, Li Holms, podelila je recept za omiljenu kajganu kraljice Elizabete II. Ona je recept dobila od nekadašnje kuvarice kraljevske porodice, a ovako pripremljena kajgana je bila omiljeno kraljičino jelo. Od one koju svi spremaju se razlikuje u dva sastojka, a to su muskatni oraščić i kora limuna, zbog kojih ima specifičan ukus. Napravite jaja na ovaj način i saznajte zašto je kraljica Elizabta bila oduševljena njima. 

Sastojci: 
3 jajeta
1 kašika mleka
morska so, po ukusu
1 kašika putera ili maslinovo ulje
1 kašičica rendane kore limuna
mleveni muškatni oraščić
vlašac

Priprema: 

Umutite jaja i mleko u činiji dok se dobro ne sjedine. Posolite po ukusu. Zagrejte puter ili maslinovo ulje u malom tiganju na srednje-jakoj temepraturi. Dodajte jaja i smanjite temperaturu, pa ih polako špatulom pomerajte po tiganju da se ne zalepe za dno. Neposredno pre nego što počnu da se stežu, dodajte koricu limuna, muškatni oraščić i ako je potrebno još posolite i promešajte. Poslužite odmah, ukrašeno biberom i vlašcem, ako želite.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti