Nutricionistkinja iz Australije, Li Holms, podelila je recept za omiljenu kajganu kraljice Elizabete II. Ona je recept dobila od nekadašnje kuvarice kraljevske porodice, a ovako pripremljena kajgana je bila omiljeno kraljičino jelo. Od one koju svi spremaju se razlikuje u dva sastojka, a to su muskatni oraščić i kora limuna, zbog kojih ima specifičan ukus. Napravite jaja na ovaj način i saznajte zašto je kraljica Elizabta bila oduševljena njima. 

Sastojci: 
3 jajeta
1 kašika mleka
morska so, po ukusu
1 kašika putera ili maslinovo ulje
1 kašičica rendane kore limuna
mleveni muškatni oraščić
vlašac

Priprema: 

Umutite jaja i mleko u činiji dok se dobro ne sjedine. Posolite po ukusu. Zagrejte puter ili maslinovo ulje u malom tiganju na srednje-jakoj temepraturi. Dodajte jaja i smanjite temperaturu, pa ih polako špatulom pomerajte po tiganju da se ne zalepe za dno. Neposredno pre nego što počnu da se stežu, dodajte koricu limuna, muškatni oraščić i ako je potrebno još posolite i promešajte. Poslužite odmah, ukrašeno biberom i vlašcem, ako želite.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE