Nutricionistkinja iz Australije, Li Holms, podelila je recept za omiljenu kajganu kraljice Elizabete II. Ona je recept dobila od nekadašnje kuvarice kraljevske porodice, a ovako pripremljena kajgana je bila omiljeno kraljičino jelo. Od one koju svi spremaju se razlikuje u dva sastojka, a to su muskatni oraščić i kora limuna, zbog kojih ima specifičan ukus. Napravite jaja na ovaj način i saznajte zašto je kraljica Elizabta bila oduševljena njima.
Sastojci:
3 jajeta
1 kašika mleka
morska so, po ukusu
1 kašika putera ili maslinovo ulje
1 kašičica rendane kore limuna
mleveni muškatni oraščić
vlašac
Priprema:
Umutite jaja i mleko u činiji dok se dobro ne sjedine. Posolite po ukusu. Zagrejte puter ili maslinovo ulje u malom tiganju na srednje-jakoj temepraturi. Dodajte jaja i smanjite temperaturu, pa ih polako špatulom pomerajte po tiganju da se ne zalepe za dno. Neposredno pre nego što počnu da se stežu, dodajte koricu limuna, muškatni oraščić i ako je potrebno još posolite i promešajte. Poslužite odmah, ukrašeno biberom i vlašcem, ako želite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus