Za doručak većina ljudi odluči se za jaja, a najčešće se prže ili se pravi omlet. Omlet po ovom receptu uz dodatak krompira, šunke i kačkavalja biće posebno ukusan, a što je najbolje od svega držaće vas sitima do ručka. Priprema je jednostavna i brza kao i kod klasičnog omleta.
Sastojci:
100 g šunke
150 g krompira
60 g kačlavalja
4 jajeta
malo peršuna
so, biber
Priprema:
Šunku isecite na tanke trakice, krompir izrendajte na krupnije redne, pa pomešajte zajedno u činiji. Dodajte sitno nariban sir, a potom i jaja. Sve začinite po ukusu, pa dobro izmešajte, da se sastojci lepo povežu. Na tiganju zagrejte malo ulja, pa izlijte smesu, pospite seckanim peršunom, poklopite i pecite oko 5-7 minuta. Nakon toga okrenite omlet na drugu stranu i pecite još oko 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus