Kraj leta iskoristite i napravite jelo od belog mesa koje se lagano krčka u sosu od tikvica. Vreme je da pređemo na jesenje povrće, pa iskoristite poslednje tople dane da napravite neko jelo sa omiljenim letnjim povrćem. Belo meso je naravno favorit i može da se sprema na milion načina, a ovako će vam se sigurno dopasti, a neće vam trebati više od pola sata da napravite.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
1 tikvica
1 crni luk
2 šargarepe
200 ml bujona od povrća
100 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica kurkume
1 kašičica slatke paprike
so, biber
malo začina za piletinu
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite i pospite začinom za piletinu. Ispržite piletinu u tiganju dok ne porumeni. Crni luk isecite na kockice i propržite ga u drugom tiganju, na zagrejanom ulju. Tikvicu i šargarepu izrendajte, pa dodajte u tiganj gde je luk. Sipajte bujon (kocku supe rastvorite u vodi) i poklopite. Kratko dinstajte. Dodajte kurkumu i slatku papriku i promešajte. Dodajte meso u tiganj, poklopite i dinstajte još 15 minuta. U pavlaku za kuvanje dodajte par kašika bujona iz jela i promešajte, pa sipajte celu smesu u tiganj. Krčkajte još par minuta dok se sos ne zgusne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus