Pljeskavice od tikvica i belog mesa su jako ukusne, a brzo i lako se prave. Za 300 dinara i manje od pola sata spremićete ukusno jelo koje možete da služite samo sa sezonskom salatom ili nekim prilogom po želji. Povrće i meso su idealan spoj, pa ako razmišljate šta da napravite za ručak ili večeru, ovo je odličan recept.
Sastojci:
200 g tikvica
450 g mlevenog belog mesa
1 čen belog luka
peršuna
1 jaje
20 g kukuruznog skroba
Priprema:
Izrendajte tikvice, posolite i ostavite da odstoje. U mleveno belo meso dodajte mleveni beli luk, seckani peršun, tikvice koje ste procedili, jaje, skrob. Posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Sve dobro sjedinite. Kašikom vadite smesu i pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom