Pljeskavice od tikvica i belog mesa su jako ukusne, a brzo i lako se prave. Za 300 dinara i manje od pola sata spremićete ukusno jelo koje možete da služite samo sa sezonskom salatom ili nekim prilogom po želji. Povrće i meso su idealan spoj, pa ako razmišljate šta da napravite za ručak ili večeru, ovo je odličan recept.
Sastojci:
200 g tikvica
450 g mlevenog belog mesa
1 čen belog luka
peršuna
1 jaje
20 g kukuruznog skroba
Priprema:
Izrendajte tikvice, posolite i ostavite da odstoje. U mleveno belo meso dodajte mleveni beli luk, seckani peršun, tikvice koje ste procedili, jaje, skrob. Posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Sve dobro sjedinite. Kašikom vadite smesu i pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus