Pomešajte belo meso i tikvice i napravite odlične pljeskavice za čiju je pripremu potrebno manje od pola sata.

Pljeskavice od tikvica i belog mesa su jako ukusne, a brzo i lako se prave. Za 300 dinara i manje od pola sata spremićete ukusno jelo koje možete da služite samo sa sezonskom salatom ili nekim prilogom po želji. Povrće i meso su idealan spoj, pa ako razmišljate šta da napravite za ručak ili večeru, ovo je odličan recept.
Sastojci:
200 g tikvica
450 g mlevenog belog mesa
1 čen belog luka
peršuna
1 jaje
20 g kukuruznog skroba
Priprema:
Izrendajte tikvice, posolite i ostavite da odstoje. U mleveno belo meso dodajte mleveni beli luk, seckani peršun, tikvice koje ste procedili, jaje, skrob. Posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Sve dobro sjedinite. Kašikom vadite smesu i pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.