Pljeskavice od tikvica i belog mesa su jako ukusne, a brzo i lako se prave. Za 300 dinara i manje od pola sata spremićete ukusno jelo koje možete da služite samo sa sezonskom salatom ili nekim prilogom po želji. Povrće i meso su idealan spoj, pa ako razmišljate šta da napravite za ručak ili večeru, ovo je odličan recept. 

Sastojci:
200 g tikvica 
450 g mlevenog belog mesa  
1 čen belog luka
peršuna
1 jaje 
20 g kukuruznog skroba 

Priprema:
Izrendajte tikvice, posolite i ostavite da odstoje. U mleveno belo meso dodajte mleveni beli luk, seckani peršun, tikvice koje ste procedili, jaje, skrob. Posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Sve dobro sjedinite. Kašikom vadite smesu i pržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE