Omlet je jelo od jaja i mleka, ponekad s malo brašna, prženo na maslacu ili ulju. Priprema se sa seckanom šunkom, sirom, pečurkama, povrćem. Da bi se dobila prava tekstura, cela jaja ili belance se mute sa malo mleka ili vode, da bi se dobili mehurići vodene pare. Upravo ti mehurići daju omletu njegovu teksturu. Omlet se peče na jednoj strani i ne okreće se kod pečenja.
Isprobajte recept za omlet sa feta sirom, evo kako se pravi.
Sastojci:
- 3 jajeta
- vlašac
- so, biber
- 50 g feta sir
Priprema:
U činiju razbijte jaja, dodajte so, biber i seckani vlađac pa umutite. Stavite da se prži, poklopite, pa nakon minut - dva na jednu polovinu poređajte kriške feta sira i još malo seckanog vlašca pa preklopite drugom polovinom omleta. Poklopite na još minut - dva i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem