Omlet je jelo od jaja i mleka, ponekad s malo brašna, prženo na maslacu ili ulju. Priprema se sa seckanom šunkom, sirom, pečurkama, povrćem. Da bi se dobila prava tekstura, cela jaja ili belance se mute sa malo mleka ili vode, da bi se dobili mehurići vodene pare. Upravo ti mehurići daju omletu njegovu teksturu. Omlet se peče na jednoj strani i ne okreće se kod pečenja.
Isprobajte recept za omlet sa feta sirom, evo kako se pravi.
Sastojci:
- 3 jajeta
- vlašac
- so, biber
- 50 g feta sir
Priprema:
U činiju razbijte jaja, dodajte so, biber i seckani vlađac pa umutite. Stavite da se prži, poklopite, pa nakon minut - dva na jednu polovinu poređajte kriške feta sira i još malo seckanog vlašca pa preklopite drugom polovinom omleta. Poklopite na još minut - dva i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus