Doručak je najvažniji obrok koji nam daje engergiju i zato je bitno da ga ne preskačemo. Jaja su među najhranljivijim namirnicama na planeti i odličan su predlog za početak dana, ali ako želite malo da obogatite dosadašnju pripremu, onda ih obavezno poslužite sa neodoljivim sosom od pečuraka.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 200 g pečuraka
- 5-6 čena belog luka
- 3 mlada luka
Za sos:
- 1 kašika svetlog/običnog soja sosa
- 1 kašičica tamnog soja sosa
- 1 kašičica sosa od ostriga (ne mora)
- 1/4 šolje vode
- 1 kašičica kukuruznog skroba
Priprema:
Očistite pečurke vlažnim ubrusom i isieckajte, a zatim iseckajte mladi i beli luk. Na jakoj vatri zagrejte 2 kašike ulja. Kada se ulje zagreje, dodajte pečurke i pržite dok ne promene boju. Smanjite vatru, dodajte beli luk i beli deo mladog luka. Mešajte i pržite dok ne zamiriše. U posudi pomešajte oba soja sosa, sos od ostriga, vode i skrob, pa dodajte u pečurke. Kuvajte dok se malo ne zgusne. Dodajte zeleni deo mladog luka i ugasite vatru. U tiganju zagrejte ulje i dodajte umućena jaja. Ispržite ih i servirajte sa sosom od pečuraka.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem