Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OMILJENA PILETINA KRALJICE ELIZABETE: Jednostavni sastojci i laka priprema, a neće joj odoleti ni najveći gurmani

Autor Marija Brčić

Napravite piletinu kraljice Elizabete po ovom veoma jednostavnom receptu.

 Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia

Ako vam je ponestalo ideja za letnji ručak ili ne znate što biste poneli na posao, pripremite kraljevsko jelo za koje će vam trebati nekoliko lako dostupnih sastojaka.

Došlo nam je leto, vreme u godini kad težimo da jedemo laganiju hranu i što manje vremena provodimo u kuhinji. Jedan od onih recepata koje možemo napraviti brzo i jednostavno, a još ga možemo staviti između dve kriške hleba i poneti na posao, je čuvena piletina kraljice Elizabete.

Ovo jelo posluženo je kraljici na dan njenog krunisanja, a iako biste pomislili da su u pitanju skupi sastojci, zapravo je vrlo jednostavno i pristupačno. Kako biste jeli poput kraljice, trebaće vam nekoliko lako dostupnih sastojaka, čija će kombinacija ukusa oduševiti i prave gurmane.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg filea
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika karija
  • 1 kašika pasiranog paradajza
  • 2 tvrdo kuvana jaja
  • 200 ml crnog vina
  • sok jednog limuna
  • 150 g majoneza
  • 250 ml neutralne pavlake
  • 1 lovorov list
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pileća prsa posolite, pobiberite i dodajte kari, pa pecite u rerni na 180 C oko sat vremena. Ako vam je ostalo pečene ili kuvane piletine od ručka, slobodno je iskoristite za ovo jelo. Dok se piletina peče pripremite umak. Na malo ulja propržite sitno naseckan luk da zastakli, pa dodajte paradajz, vino i limunov sok. Sve kuvajte na umerenoj vatri oko 15 minuta. Pred kraj dodajte list lovora. Kuvana jaja izblendirajte da dobijete smesu kao za paštetu, pa ih pomešajte sa skuvanim sosom. U sve to ulijte neutralnu pavlaku, pa sve dobro sjedinite. Piletinu naseckajte ili nacepkajte rukama, dodajte u pripremljeni sos i ukoliko ima potrebe dodajte još žačina po ukusu. Ovako pripremljenu piletinu možete da poslužite uz neki prilog ili samostalno uz sveži hleb i sezonsku salatu.

 Piletina kraljice Elizabete Izvor: Shutterstock

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti