Ako volite gulaš onda probajte i recept za svinjsko meso na francuski način.

Francuski recept za spremanje svinjskog butaće vam se dopasti odmah. Njihov način pripreme dosta podseća na pravljenje gulaša, jer se meso krčka sa pasuljem i paprikom, a sve je bogato posuto začinima. Ukus je neverovatan, a svinjsko meso je mekano kao duša. Ovo jelo je odličan predlog za ručak, a dovoljno je da poslužite samo sa parčetom hleba.
- Sastojci:
- 500 g svinjskog buta
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 konzerva pasulja
- 1 konzerva pelata
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 šolja pilećeg bujona
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa propržite u tiganju. Zatim ga izvadite, pa u isti dodajte seckani crni luk, a kada omekša dodajte i seckani beli luk. Posle 2 minuta dodajte paprike isečene na sitne kockice, kao i proceđen i opran pasulj. Promešajte, pa sipajte pelat i paradajz pastu. Vratite meso, pa posolite i pobiberite i pospite začinima. Sipajte bujon i dobro promešajte, pa kuvajte dok meso ne omekša, a to je nekih pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.