Francuski recept za spremanje svinjskog butaće vam se dopasti odmah. Njihov način pripreme dosta podseća na pravljenje gulaša, jer se meso krčka sa pasuljem i paprikom, a sve je bogato posuto začinima. Ukus je neverovatan, a svinjsko meso je mekano kao duša. Ovo jelo je odličan predlog za ručak, a dovoljno je da poslužite samo sa parčetom hleba.  

  • Sastojci:
  • 500 g svinjskog buta
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 konzerva pasulja
  • 1 konzerva pelata 
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 šolja pilećeg bujona 

Priprema:
Isecite meso na kockice, pa propržite u tiganju. Zatim ga izvadite, pa u isti dodajte seckani crni luk, a kada omekša dodajte i seckani beli luk. Posle 2 minuta dodajte paprike isečene na sitne kockice, kao i proceđen i opran pasulj. Promešajte, pa sipajte pelat i paradajz pastu. Vratite meso, pa posolite i pobiberite i pospite začinima. Sipajte bujon i dobro promešajte, pa kuvajte dok meso ne omekša, a to je nekih pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa

 HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE