Svinjsko meso osim što je ukusno, zahvalno je i za pripremu. Može da se kombinuje sa raznovrsnim začinima, kao i namirnicama i uvek će ispasti fantastično.Isprobajte i recept za svinjski but koji se peče u predivnom sosu od mleka, paradajz sosa i piva. Nakon pečenja u umaku meso će biti mekano i sočno.
- Sastojci:
- 600 g svinjskog buta
- 300 ml piva
- 300 ml paradajz sosa
- 300 ml mleka
- 5-5 čena belog luka
- 1/2 kašičice peršuna
- 1/2 kašičice ruzmarina
- na vrh noža sudžuk paprike
- malo bosiljka
- 1/2 kg krompira
Priprema:
Meso isecite, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Sklonite foliju, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno, pa poređajte u tepsiju koju ste nauljili. Pomešajte pivo, paradajz sos, mleko, mleveni beli luk i začine, pa sjedinite sastojke i prelijte preko mesa. Ubacite i korompir koji ste isekli i oljuštili. Pokrijte aluminijumskom folijom i na par mesta probušite viljuškom. Pecite na 200° oko 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus