Svinjsko meso osim što je ukusno, zahvalno je i za pripremu. Može da se kombinuje sa raznovrsnim začinima, kao i namirnicama i uvek će ispasti fantastično.Isprobajte i recept za svinjski but koji se peče u predivnom sosu od mleka, paradajz sosa i piva. Nakon pečenja u umaku meso će biti mekano i sočno.
- Sastojci:
- 600 g svinjskog buta
- 300 ml piva
- 300 ml paradajz sosa
- 300 ml mleka
- 5-5 čena belog luka
- 1/2 kašičice peršuna
- 1/2 kašičice ruzmarina
- na vrh noža sudžuk paprike
- malo bosiljka
- 1/2 kg krompira
Priprema:
Meso isecite, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Sklonite foliju, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno, pa poređajte u tepsiju koju ste nauljili. Pomešajte pivo, paradajz sos, mleko, mleveni beli luk i začine, pa sjedinite sastojke i prelijte preko mesa. Ubacite i korompir koji ste isekli i oljuštili. Pokrijte aluminijumskom folijom i na par mesta probušite viljuškom. Pecite na 200° oko 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem