Svinjsko meso osim što je ukusno, zahvalno je i za pripremu. Može da se kombinuje sa raznovrsnim začinima, kao i namirnicama i uvek će ispasti fantastično.Isprobajte i recept za svinjski but koji se peče u predivnom sosu od mleka, paradajz sosa i piva. Nakon pečenja u umaku meso će biti mekano i sočno

  • Sastojci: 
  • 600 g svinjskog buta 
  • 300 ml piva
  • 300 ml paradajz sosa
  • 300 ml mleka
  • 5-5 čena belog luka
  • 1/2 kašičice peršuna
  • 1/2 kašičice ruzmarina
  • na vrh noža sudžuk paprike 
  • malo bosiljka
  • 1/2 kg krompira 

Priprema: 
Meso isecite, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Sklonite foliju, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno, pa poređajte u tepsiju koju ste nauljili. Pomešajte pivo, paradajz sos, mleko, mleveni beli luk i začine, pa sjedinite sastojke i prelijte preko mesa. Ubacite i korompir koji ste isekli i oljuštili. Pokrijte aluminijumskom folijom i na par mesta probušite viljuškom. Pecite na 200° oko 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE