Za ručak nikad dosta ideja, a jedna od njih je i složenac sa krompirom i svinjskim mesom.Kada čujete meso i krompir, pomislite šta je tu novo, često se sprema takvo jelo, ali ovaj recept će vas oduševiti. U posudu se ređaju sastojci, a ono što izdvaja ovo jelo od drugih je kečap kojim se premazuje meso, a onda i smesa od majoneza i jogurta kojom se premazuje krompir. Sve pospite i sirom i poređajte puter, pa stavite da se krčka u sopstvenom soku.
- Sastojci:
- 350 g svinjskog filea
- 1 kašičica slatke paprike
- 6 kašike ulja
- 1 crni luk
- 1 paprike
- 2 velika krompira
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike gustog jogurta
- 2 kašike majoneza
- 100 g tvrdog sira
- 50 g putera
Priprema:
Meso krupnije isecite, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i sipajte ulje (3 kašike). Dobro promešajte da se sve sjedini. Preko mesa premažite kečap, pa poređajte crni luk isečen na rebarca, kao i papriku isečenu na trake. Krompir isecite na kolutove, pa posolite, pobiberite i nauljite (3 kaške). Poređajte krompir, a preko premažite majonez i jogurt koji ste pomešali. Pospite rendanim sirom, pa poređajte parčiće putera. Pokrijte pek papirom, pa aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 35-40 minuta. Skinite foliju i pek papir i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus