Za ručak nikad dosta ideja, a jedna od njih je i složenac sa krompirom i svinjskim mesom.Kada čujete meso i krompir, pomislite šta je tu novo, često se sprema takvo jelo, ali ovaj recept će vas oduševiti. U posudu se ređaju sastojci, a ono što izdvaja ovo jelo od drugih je kečap kojim se premazuje meso, a onda i smesa od majoneza i jogurta kojom se premazuje krompir. Sve pospite i sirom i poređajte puter, pa stavite da se krčka u sopstvenom soku.
- Sastojci:
- 350 g svinjskog filea
- 1 kašičica slatke paprike
- 6 kašike ulja
- 1 crni luk
- 1 paprike
- 2 velika krompira
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike gustog jogurta
- 2 kašike majoneza
- 100 g tvrdog sira
- 50 g putera
Priprema:
Meso krupnije isecite, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i sipajte ulje (3 kašike). Dobro promešajte da se sve sjedini. Preko mesa premažite kečap, pa poređajte crni luk isečen na rebarca, kao i papriku isečenu na trake. Krompir isecite na kolutove, pa posolite, pobiberite i nauljite (3 kaške). Poređajte krompir, a preko premažite majonez i jogurt koji ste pomešali. Pospite rendanim sirom, pa poređajte parčiće putera. Pokrijte pek papirom, pa aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 35-40 minuta. Skinite foliju i pek papir i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem