Za ručak nikad dosta ideja, a jedna od njih je i složenac sa krompirom i svinjskim mesom.Kada čujete meso i krompir, pomislite šta je tu novo, često se sprema takvo jelo, ali ovaj recept će vas oduševiti. U posudu se ređaju sastojci, a ono što izdvaja ovo jelo od drugih je kečap kojim se premazuje meso, a onda i smesa od majoneza i jogurta kojom se premazuje krompir. Sve pospite i sirom i poređajte puter, pa stavite da se krčka u sopstvenom soku. 

  • Sastojci:
  • 350 g svinjskog filea 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 6 kašike ulja  
  • 1 crni luk 
  • 1 paprike 
  • 2 velika krompira
  • 2 kašike kečapa
  • 2 kašike gustog jogurta
  • 2 kašike majoneza
  • 100 g tvrdog sira
  • 50 g putera

Priprema:
Meso krupnije isecite, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i sipajte ulje (3 kašike). Dobro promešajte da se sve sjedini. Preko mesa premažite kečap, pa poređajte crni luk isečen na rebarca, kao i papriku isečenu na trake. Krompir isecite na kolutove, pa posolite, pobiberite i nauljite (3 kaške). Poređajte krompir, a preko premažite majonez i jogurt koji ste pomešali. Pospite rendanim sirom, pa poređajte parčiće putera. Pokrijte pek papirom, pa aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 35-40 minuta. Skinite foliju i pek papir i pecite još 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE