Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GRAŠAK U PARADAJZ SOSU: Jednostavno jelo na kašiku, a uz trik sastojak je još ukusnije

Naučite da pravite grašak koji će svi voleti.

 Grašak u paradajz sosu Izvor: Shutterstock

Grašak je prilog koji se lako pravi, a može da se služi uz meso, jaja... Redovna konzumacija graška može u velikoj meri pozitivno da utiče na kompletno zdravlje i da spreči, eliminše i ublaži pojedine bolesti. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite grašak kojem niko neće odoleti. Bujoniparadajz sos ga čine ukusnijim od klasičnog recepta koji se pravi sa zaprškom. Takođe, od graška možete da pravite i pire.

  • Sastojci: 
  • 1 kesa srmznutog graška 
  • 1/2 crni luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 konzerva pelata
  • 1 veza sveže mirođije 
  • 1/2 kocke za supu 
  • 1 čaša vode  

Priprema:
Na ulju propržite iseckani crni luk i kada omekša dodajte seckani beli luk. Zatim sipajte grašak,bujon (pomešajte 1/2 kocke za supu sa vrelom vodom) i onda dodajte pelat. Promešajte, poklopite i kuvajte dok grašak ne omkeša. Pet minuta pred kraj dodajte sekcanu mirođiju, suvi začin i biber. Lepo promešajte i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti