Grašak je prilog koji se lako pravi, a može da se služi uz meso, jaja... Redovna konzumacija graška može u velikoj meri pozitivno da utiče na kompletno zdravlje i da spreči, eliminše i ublaži pojedine bolesti. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite grašak kojem niko neće odoleti. Bujoniparadajz sos ga čine ukusnijim od klasičnog recepta koji se pravi sa zaprškom. Takođe, od graška možete da pravite i pire.

  • Sastojci: 
  • 1 kesa srmznutog graška 
  • 1/2 crni luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 konzerva pelata
  • 1 veza sveže mirođije 
  • 1/2 kocke za supu 
  • 1 čaša vode  

Priprema:
Na ulju propržite iseckani crni luk i kada omekša dodajte seckani beli luk. Zatim sipajte grašak,bujon (pomešajte 1/2 kocke za supu sa vrelom vodom) i onda dodajte pelat. Promešajte, poklopite i kuvajte dok grašak ne omkeša. Pet minuta pred kraj dodajte sekcanu mirođiju, suvi začin i biber. Lepo promešajte i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE