Grašak je prilog koji se lako pravi, a može da se služi uz meso, jaja... Redovna konzumacija graška može u velikoj meri pozitivno da utiče na kompletno zdravlje i da spreči, eliminše i ublaži pojedine bolesti. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite grašak kojem niko neće odoleti. Bujoniparadajz sos ga čine ukusnijim od klasičnog recepta koji se pravi sa zaprškom. Takođe, od graška možete da pravite i pire.
- Sastojci:
- 1 kesa srmznutog graška
- 1/2 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 konzerva pelata
- 1 veza sveže mirođije
- 1/2 kocke za supu
- 1 čaša vode
Priprema:
Na ulju propržite iseckani crni luk i kada omekša dodajte seckani beli luk. Zatim sipajte grašak,bujon (pomešajte 1/2 kocke za supu sa vrelom vodom) i onda dodajte pelat. Promešajte, poklopite i kuvajte dok grašak ne omkeša. Pet minuta pred kraj dodajte sekcanu mirođiju, suvi začin i biber. Lepo promešajte i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem