Predlažemo da za ručak napravite ukusan i sočan svinjski kare u sosu od pavlake, senfa i praziluka. Priprema je laka i uspeva svima, a ovako pripremljeno svinjsko meso je odličan predlog i kada vam treba nešto na brzinu. Možete da poslužite sa pire krompirom ili testeninom, ali i nekom sezonskom salatom. 

  • Sastojci: 
  • 4 svinjska karea 
  • 1/2 praziluka 
  • 300 ml pavlake za kuvanje 
  • 3-4 kašičice senfa 
  • 2 kašike limunovog soka 
  • 1 kašičica brašna 

Priprema:
Na malo ulja propržite meso koje se premazali senfom sa obe strane, pa izvadite iz tiganja. U isti tiganj sipajte malo putera, pa kada se istopi dodajte iseckani praziluk i dinstajte par minuta. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje i senf, pa promešajte. Brašno pomešajte sa malo vode i dobro sjedinite. Sipajte u sos i promešaje. Posle 2 minuta vratite meso i prelijte ga sosom. Sipajte i limunov sok. Krčkajte još par minuta, pa sklonite sa šporeta. Začinite po želji. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE