Predlažemo da za ručak napravite ukusan i sočan svinjski kare u sosu od pavlake, senfa i praziluka. Priprema je laka i uspeva svima, a ovako pripremljeno svinjsko meso je odličan predlog i kada vam treba nešto na brzinu. Možete da poslužite sa pire krompirom ili testeninom, ali i nekom sezonskom salatom.
- Sastojci:
- 4 svinjska karea
- 1/2 praziluka
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 3-4 kašičice senfa
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica brašna
Priprema:
Na malo ulja propržite meso koje se premazali senfom sa obe strane, pa izvadite iz tiganja. U isti tiganj sipajte malo putera, pa kada se istopi dodajte iseckani praziluk i dinstajte par minuta. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje i senf, pa promešajte. Brašno pomešajte sa malo vode i dobro sjedinite. Sipajte u sos i promešaje. Posle 2 minuta vratite meso i prelijte ga sosom. Sipajte i limunov sok. Krčkajte još par minuta, pa sklonite sa šporeta. Začinite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus