Za Božić se tradicionalno jede praseće ili jagnjeće pečenje, ali ako niste u mogućnosti to da napravite, predlažemo vam preukusno svinjsko mesokojem niko neće odoleti. Kuva se u sosu od meda, bujona i sirćeta, a bujon možete da zamenite i vodom. Poslužite sa pečenim krompirom i salatom. 

  • Sastojci:
  • 4 svinjska karea
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika neslanog putera
  • 6 čenova belog luka
  • 1/4 šolje meda
  • 1/4 šolje pilećeg bujona 
  • 2 kašike sirćeta 

Priprema:
Meso posolite i pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu sa obe strane. U tiganj sipajte ulje i zagrejte, pa propržite šnicle. Zatim ih prebacite na tanjir. Smanjite temperaturu, pa u istom tiganju otopite puter, pa dodajte mleveni beli luk. Kratko dinstajte, pa dodajte med, bujon (rastopite 1/2 kocke supe u vreloj vodi) i sirće. Malo povećajte temperaturu i kuvajte dok se sos ne zgusne malo, pa vratite meso. Prelijte ga sosom i ostavite još par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE