Za Božić se tradicionalno jede praseće ili jagnjeće pečenje, ali ako niste u mogućnosti to da napravite, predlažemo vam preukusno svinjsko mesokojem niko neće odoleti. Kuva se u sosu od meda, bujona i sirćeta, a bujon možete da zamenite i vodom. Poslužite sa pečenim krompirom i salatom.
- Sastojci:
- 4 svinjska karea
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika neslanog putera
- 6 čenova belog luka
- 1/4 šolje meda
- 1/4 šolje pilećeg bujona
- 2 kašike sirćeta
Priprema:
Meso posolite i pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu sa obe strane. U tiganj sipajte ulje i zagrejte, pa propržite šnicle. Zatim ih prebacite na tanjir. Smanjite temperaturu, pa u istom tiganju otopite puter, pa dodajte mleveni beli luk. Kratko dinstajte, pa dodajte med, bujon (rastopite 1/2 kocke supe u vreloj vodi) i sirće. Malo povećajte temperaturu i kuvajte dok se sos ne zgusne malo, pa vratite meso. Prelijte ga sosom i ostavite još par minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem