Ako se još niste odlučili koji kolač ili tortu da poslužite posle božićnog ručka, naš predlog je da probate ove predivne sitne kolačiće. Mekani biskvit i lagani fil ga čine očaravajućim, a priprema je nikad jednostavnija. A ni sastojci nisu skupi i većina domaćica ih već ima u frižideru. 

  • Sastojci:
  • 4 jajeta 
  • 120 g šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 120 ml mleka 
  • 120 ml ulja 
  • rendana kora 1 pomorandže 
  • 100 ml soka od pomorandže 
  • 200 g brašna 
  • 1 kašika praška za pecivo 
  • 1 kašika sirćeta 
  • Za fil: 
  • 240 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera 
  • Za dekoraciju:
  • šećer u prahu (po želji) 

Priprema:
Jaja dobro umutite sa šećerom i vanilom. Zatim sipajte mleko i nastavite da mutite, a onda i ulje. Sve dobro sjedinite mikserom, pa dodajte i rendanu koru pomorandže, promešajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano sjedinite, a onda sipajte i sirće. Promešajte. Pleh malo nauljite, pa obložite pek papirom. Zatim sipajte smesu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Manjim okruglim kalupom vadite oblike, a preostalo testo lepo izmrvite. Sok od pomorandže malo zagrejte i premažite svaki kolačić. Slatku pavlaku umutite sa šećerom, pa sipajte preko svakog kolačića, a onda pospite izmrvljenim testom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE