Isprobajte recept za ove predivne sitne kolače.

Ako se još niste odlučili koji kolač ili tortu da poslužite posle božićnog ručka, naš predlog je da probate ove predivne sitne kolačiće. Mekani biskvit i lagani fil ga čine očaravajućim, a priprema je nikad jednostavnija. A ni sastojci nisu skupi i većina domaćica ih već ima u frižideru.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 120 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 ml mleka
- 120 ml ulja
- rendana kora 1 pomorandže
- 100 ml soka od pomorandže
- 200 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika sirćeta
- Za fil:
- 240 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- Za dekoraciju:
- šećer u prahu (po želji)
Priprema:
Jaja dobro umutite sa šećerom i vanilom. Zatim sipajte mleko i nastavite da mutite, a onda i ulje. Sve dobro sjedinite mikserom, pa dodajte i rendanu koru pomorandže, promešajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano sjedinite, a onda sipajte i sirće. Promešajte. Pleh malo nauljite, pa obložite pek papirom. Zatim sipajte smesu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Manjim okruglim kalupom vadite oblike, a preostalo testo lepo izmrvite. Sok od pomorandže malo zagrejte i premažite svaki kolačić. Slatku pavlaku umutite sa šećerom, pa sipajte preko svakog kolačića, a onda pospite izmrvljenim testom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.