Kupus salata se često naručuje u restoranima, ali isto tako se i pravi kod kuće. Vrlo je jednostavno, ne zahteva preterane kulinraske sposobnosti, a super dopunjuje sva jela od mesa. Ako želite još više da obogatite specijalitete od svinjskog mesa ili piletine napravite osvežavajuću šarenu salatu sa povrćem, u kojoj je glavna namirnica kupus. Pomešajte kupus, šargarepu i luk, a onda prelijte jogurtom, senfom i začina. Ne postoji lepša salata.

  • Sastojci: 
  • 3 šargarepe
  • 1/2 belog kupusa
  • 1/2 ljubičastog kupusa 
  • 1 ljubičasti luk
  • 3 mlada luka (ili 1/2 praziluka)
  • Za preliv:
  • 2 šolje grčkog jogurta
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica senfa

Priprema: 
Izrendajte šargarepu, a kupus i luk isecite na trake ili isto izrendajte. Stavite u šerpu i prelijte vrelom vodom i sirećetom (2 kašike), pa ostavite par minuta da povrće omekša. Dobro procedite i stavite u posudu, pa dodajte seckani mladi luk ili praziluk. Pomešajte jogurt, so, origano, biber, maslinovo ulje i senf. Dobro sjedinite i sipajte preko povrća. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE