Ako kod kuće imate svež kupus, onda napravite odlične salate koje se super slažu sa pečenjem. Osvežavajuće i lagane, dopašće vam se na prvi zalogaj, a u jednu se dodaju jabuke i kukuruz, a u drugu se dodaju kuvana jaja. Zanimljiva kombinacija sastojaka je ono što ove salate izdvaja od drugih, a super su i uz proju.
Kupus salata sa jabukom i kukuruzom
- Sastojci:
- 400 g kupusa
- 100 g kukuruza
- 1 zelena jabuka
- 1 krastavac
- mirođija
- 3-4 kašike pavlake
- so, biber po ukusu
- 1 kašika limunovog soka
Priprema:
Pomešajte rendani kupus, kuvani kukuruz, jabuku isečenu na tanke trake, krastavac isečen na tanke trake i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite, pa dodajte pavlaku i limunov sok. Sve dobro promešajte.
Kupus salata sa jajima
- Sastojci:
- 400 g kupusa
- 1-2 krastavca
- mirođija
- peršun
- 4 jajeta
- 2-3 kašike ulja
- 2 kašike pavlake
- 1 kašičica senf
Priprema:
Jaja skuvajte, pa odvojite žumanca od belanaca. Kupus isecite na trake, pa dodajte krastavac isečen na trake. Pomešajte i dodajte seckanu mirođiju i peršun, kao i belanca koja ste isekli na trake. Promešajte. Žumanca ispasirajte, pa posolite, pobiberite, dodajte ulje, senf i pavlaku. Sipajte preliv preko salate i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus