Punjene paprike su tradicionalno srpsko jelo i obično se pune mlevenim mesom i pirinčem. Danas postoji puno modernih verzija ovog recepta, pa tako možete da napravite pečene, pa pohovane paprike, paprike punjene sirom i zapečene u rerni... Ovaj recept će vas oduševiti svojom jednostavnošću, a to je da sirove paprike napunite nadevom od sira i maslina i stavite u frižider. Ukusno jelo koje ne zahteva puno vremena ni truda.
- Sastojci:
- 2 paprike
- 5 zelenih maslina
- 3 crne masline
- 50 g dimljenog lososa
- mirođija
- 150 g feta sira
- 150 g krem sira
Priprema:
Paprike očistite od semenki i skinite vrh. Masline iseckajte, kao i losos i mirođiju. Takođe i vrh paprike isecite (tamo gde je peteljka). Pomešajte i dodajte krem sir i fetu. Posolite i pobiberite, pa sjedinite. Napunite paprike i stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus