Punjene paprike su tradicionalno srpsko jelo i obično se pune mlevenim mesom i pirinčem. Danas postoji puno modernih verzija ovog recepta, pa tako možete da napravite pečene, pa pohovane paprike, paprike punjene sirom i zapečene u rerni... Ovaj recept će vas oduševiti svojom jednostavnošću, a to je da sirove paprike napunite nadevom od sira i maslina i stavite u frižider. Ukusno jelo koje ne zahteva puno vremena ni truda. 

  • Sastojci:
  • 2 paprike
  • 5 zelenih maslina
  • 3 crne masline
  • 50 g dimljenog lososa
  • mirođija
  • 150 g feta sira
  • 150 g krem sira

Priprema:
Paprike očistite od semenki i skinite vrh. Masline iseckajte, kao i losos i mirođiju. Takođe i vrh paprike isecite (tamo gde je peteljka). Pomešajte i dodajte krem sir i fetu. Posolite i pobiberite, pa sjedinite. Napunite paprike i stavite u frižider na sat vremena.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE