Kesadilja je meksičko jelo koje se pravi od kukurzune tortilje i puni se sirom. Ovaj specijalitet je postao popularan u celom svetu, pa danas postoji milion različitih recepata za nadeve. Možete da koristite skoro svaku namirnicu, a naš predlog je da isprobate ovaj nadev od pire krompira, slanine, kukuruza i graška, a sve to obogatite i sirom koji se razvlači kada se istopi. 

  • Sastojci:
  • 2 krompira
  • 50 g parmezana
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 crni luk
  • 1/2 kašike putera
  • 4 deblja šnita slanine
  • 3 kašike kukuruza
  • 3 kašike zelenog graška
  • 6 tortilja
  • paradajz sos
  • tvrdi sir 

Priprema:
Krompir oljuštite i isecite, pa stavite da se kuva. Za to vreme u tiganju istopite puter, pa dodajte seckani crni luk, a kada omekša dodajte sekcanu slaninu. Posle par minuta dodajte kukuruz i grašak. Pržite još 2-3 minuta. Krompir ispasirajte, pa pobiberite i dodajte parmezan. Lepo sjedinite. U pire dodajte povrće sa slaninom i promešajte. Tortilju premažite paradajz sosom, pospite rendanim sirom, pa na pola tortilje stavite nadev i opet pospite sirom. Preklopite i ispržite sa obe strane u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE