Kesadilja je meksičko jelo koje se pravi od kukurzune tortilje i puni se sirom. Ovaj specijalitet je postao popularan u celom svetu, pa danas postoji milion različitih recepata za nadeve. Možete da koristite skoro svaku namirnicu, a naš predlog je da isprobate ovaj nadev od pire krompira, slanine, kukuruza i graška, a sve to obogatite i sirom koji se razvlači kada se istopi.
- Sastojci:
- 2 krompira
- 50 g parmezana
- 1/2 kašičice bibera
- 1 crni luk
- 1/2 kašike putera
- 4 deblja šnita slanine
- 3 kašike kukuruza
- 3 kašike zelenog graška
- 6 tortilja
- paradajz sos
- tvrdi sir
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite, pa stavite da se kuva. Za to vreme u tiganju istopite puter, pa dodajte seckani crni luk, a kada omekša dodajte sekcanu slaninu. Posle par minuta dodajte kukuruz i grašak. Pržite još 2-3 minuta. Krompir ispasirajte, pa pobiberite i dodajte parmezan. Lepo sjedinite. U pire dodajte povrće sa slaninom i promešajte. Tortilju premažite paradajz sosom, pospite rendanim sirom, pa na pola tortilje stavite nadev i opet pospite sirom. Preklopite i ispržite sa obe strane u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus