Kesadilje su nezaobilazne na svakoj meksičkoj trpezi i u svakom meksičkom restoranu. Bukvalno sa nekoliko sastojaka koje imate kod kuće možete da napunite tortilje i da imate dobar obrok. Ovaj recept za kesadilje sa kačkavaljem i piletinom je već postao klasik. Glavna stvar kod ovog jela je da moraju da se jedu odmah, dok su tople i hrskave, jer se brzo hlade i vše nemaju da pun ukus. 

Sastojci:

  • 4 tortilje
  • 1 pileći file
  • 300 g kačkavalja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • začinska paprika
  • so, biber

Priprema:

Pileći file isecite na trakice, začinite ga, pa propržite na maslinovom ulju sa svih strana da dobije rumenu koricu. U čist tiganj stavite tortilju, preko nje pospite jedan deo narendanog kačkavalja, stavite malo mesa, odozgo ponovo kačkavalj, pa poklopite drugom tortiljom. Pecite oko 5 minuta da se donja tortilja lepo zapeče i sir rastopi, pa pažljio okrenite i zapecite sa druge strane. Postupak ponovite i sa preostalom materijalom. Tortilje isecite na 4 dela i jedite dok su još tople. Po želji možete dodati kečap ili majonez kao prilog.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE