Kesadilje su nezaobilazne na svakoj meksičkoj trpezi i u svakom meksičkom restoranu. Bukvalno sa nekoliko sastojaka koje imate kod kuće možete da napunite tortilje i da imate dobar obrok. Ovaj recept za kesadilje sa kačkavaljem i piletinom je već postao klasik. Glavna stvar kod ovog jela je da moraju da se jedu odmah, dok su tople i hrskave, jer se brzo hlade i vše nemaju da pun ukus.
Sastojci:
- 4 tortilje
- 1 pileći file
- 300 g kačkavalja
- 2 kašike maslinovog ulja
- začinska paprika
- so, biber
Priprema:
Pileći file isecite na trakice, začinite ga, pa propržite na maslinovom ulju sa svih strana da dobije rumenu koricu. U čist tiganj stavite tortilju, preko nje pospite jedan deo narendanog kačkavalja, stavite malo mesa, odozgo ponovo kačkavalj, pa poklopite drugom tortiljom. Pecite oko 5 minuta da se donja tortilja lepo zapeče i sir rastopi, pa pažljio okrenite i zapecite sa druge strane. Postupak ponovite i sa preostalom materijalom. Tortilje isecite na 4 dela i jedite dok su još tople. Po želji možete dodati kečap ili majonez kao prilog.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem