Ove jednostavne kesadilje sa šunkom, sirom, jajetom i paprikom prave se sa kukuruznim tortiljama. Brz i jednostavan obrok za svaki dan. Ako ih volite, možda ćete želeti da ih napravite i sa piletinom i povrćem. Evo i kako se prave sa šunkom, sirom i paprikom.

Sastojci:

  • 2 kašike putera
  • 4 kukuruzne tortilje
  • 60 g seckane šunke
  • 60 g seckane crvene paprike
  • 100 g kačkavalja

Recept za meksičke kesadilje sa sirom, šunkom i papirkom:

Otopite kašiku putera u tiganju. Kada se puter otopi i pojave se mehurići, stavite kukuruznu tortilju. Prelijte tortilju polovinom rendanog kačkavalja, polovinom seckane šunke i polovinom seckane paprike. Ostavite malo prostora oko ivica kako sastojci ne bi ispali kada je okrenete.

Ostavite da se prži oko 30 sekundi ili dok ne porumeni. Dodajte drugu kukuruznu tortilju i okrenite kesadilju. Pržite, okrećući kesadilju nekoliko puta, dok ne postane hrskava i zlatna i dok se sir ne otopi sa strane.

Izvadite je na dasku za sečenje, prekrijte folijom i ostavite da odstoji. U tiganju propržite jaje sa još malo putera, a zatim isecite kesadilju na četvrtine, stavljajući jaje na vrh. Pospite peršunom i začinima po želji. Istim postupkom napravite i drugu kesadilju. Servirajte i uživajte.

Pročitajte kako se prave kesadilje sa mlevenim mesom i sirom, ispečene u rerni

BONUS VIDEO

Tortilje punjene mlevenim mesom  Instagram/receptik_v_bloknote

StvarUkusa/L.S.