Kesadilja je meksički specijalitet koji se pravi tako što se između dve tortilje nalazi bogat sloj rendanog sira, ali danas varijacija za punjenje ima bezbroj, služe se različite vrste nadeva, a sve zavisi od toga šta volite. Tradicionalno se pravi od kukuruzne tortilje, a mogu da posluže i one od brašna. Naš je predlog da isprobate sa belim mesom, sirom i paprikom. Ako želite još malo da obogatite dodajte i gvakamole sos.

  • Sastojci: 
  • 1 pileći file 
  • 1 crni luk 
  • 1 paprika 
  • 6 tortilja 
  • 2 šolje rendanog sira 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu 
  • 1 kašičica soli 
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 1 kašičica kumina u prahu

Priprema:
Belo meso isecite na tanke šnicle, a u posudi pomešajte tucanu papriku, beli luk u prahu, so, biber i kumin. Začine utrljajte u meso sa obe strane, pa ispržite na malo ulja. Izvadite meso iz tiganja, pa u istom propržite luk isečen na rebarca, a kada omekša dodajte papriku isečenu na trake. Isecite meso na sitne kockice. Uzmite čist tiganj, malo poprskajte uljem, pa stavite tortilju. Pospite rendanim sirom, pa sipajte proprženu papriku i crni luk, a preko poređajte i malo belog mesa. Završite posipanjem sira, pa preklopite drugom tortiljom. Zatim je poprskajte uljem, pa okrenite na drugu stranu da se zapeče. Isecite i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE