Punjene paprike su jednostavno, a ukusno jelo koje mnogi Srbi obožavaju. Zbog lake pripreme svi brzo nauče da ih naprave, a ako volite ovo jelo, predlažemo vam da isprobate i meksički recept. Napravite punjene paprike tako što ćete nadev obogatiti kukuruzom, a između dva sloja mesa, pospite rendanom mocarelom. Punjene paprike su jedno od najlepših meksičkih jela. 

  • Sastojci: 
  • 5 paprika
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 350 g mlevene govedine 
  • 1/4 šolje paradajz paste
  • 320 ml pilećeg bujona
  • 1/2 šolje pirinča
  • 1 šolja kukuruza 
  • 1 šolja sitno seckanog zelenog luka
  • 150 g mocarele
  • 125 ml vode
  • Začini: 
  • 1/2 kašičice kajenskog bibera
  • 1 kašika sušenog origana
  • 2 kašičice kima
  • 2 kašičice korijandera
  • 1,5 kašičice crnog luka u prahu
  • 3/4 kašičice soli

Priprema:

Tanko isecite vrh paprike (tamo gde je peteljka), pa očistite od semenki. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte mleveni beli. Dodajte mleso i promešajte, pa ostavite da se proprži. Posolite, pobiberite, pospite origanom, kimom, korijanderom i crnim lukom u prahu. Opet lepo promešajte i dodajte paradajz pastu. Ostavite još nekih minut, pa dodajte pirinač koji ste prethodno oprali, kukuruz koji ste procedili i bujon (kocka supe pomešana sa vrelom vodom). Promešajte i ostavite da se krčka nekih 15 minuta. Na kraju dodajte seckani mladi luk, a možete i vlašac. Dobijenom smesom do pola napunite paprike, pa pospite rendanim sirom, a onda nastavite da punite smesom od mesa. Zatvorite vrhom paprike i poređajte u vatrostalnu posudu. Sipajte vodu i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Zatim skinite foliju i pospite preostalim sirom, pa pecite još 5-10 minuta.

BONUS VIDEO: 

PRIJA SPREMALA PUNJENE PAPRIKE I PIRE: Pevačica postala domaćica, a majka joj pomagala u kuhinji preko VIDEO POZIVA! HIT (VIDEO) Intstagram/aleksandraprijovic

Izvor: Stvar ukusa