Punjene paprike su jednostavno, a ukusno jelo koje mnogi Srbi obožavaju. Zbog lake pripreme svi brzo nauče da ih naprave, a ako volite ovo jelo, predlažemo vam da isprobate i meksički recept. Napravite punjene paprike tako što ćete nadev obogatiti kukuruzom, a između dva sloja mesa, pospite rendanom mocarelom. Punjene paprike su jedno od najlepših meksičkih jela.
- Sastojci:
- 5 paprika
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 350 g mlevene govedine
- 1/4 šolje paradajz paste
- 320 ml pilećeg bujona
- 1/2 šolje pirinča
- 1 šolja kukuruza
- 1 šolja sitno seckanog zelenog luka
- 150 g mocarele
- 125 ml vode
- Začini:
- 1/2 kašičice kajenskog bibera
- 1 kašika sušenog origana
- 2 kašičice kima
- 2 kašičice korijandera
- 1,5 kašičice crnog luka u prahu
- 3/4 kašičice soli
Priprema:
Tanko isecite vrh paprike (tamo gde je peteljka), pa očistite od semenki. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte mleveni beli. Dodajte mleso i promešajte, pa ostavite da se proprži. Posolite, pobiberite, pospite origanom, kimom, korijanderom i crnim lukom u prahu. Opet lepo promešajte i dodajte paradajz pastu. Ostavite još nekih minut, pa dodajte pirinač koji ste prethodno oprali, kukuruz koji ste procedili i bujon (kocka supe pomešana sa vrelom vodom). Promešajte i ostavite da se krčka nekih 15 minuta. Na kraju dodajte seckani mladi luk, a možete i vlašac. Dobijenom smesom do pola napunite paprike, pa pospite rendanim sirom, a onda nastavite da punite smesom od mesa. Zatvorite vrhom paprike i poređajte u vatrostalnu posudu. Sipajte vodu i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Zatim skinite foliju i pospite preostalim sirom, pa pecite još 5-10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun