Tamales je meksičko jelo koje se originalno sprema od listova kukuruza, kao i samlevenog kukuruza sa dodatim sastojcima. Izuzetno je ukusno i jednostavno, ne košta puno, a pečene ljute papričice daju poseban šmek. Ako volite da eksperimentišete sa hranom, onda vam predlažemo da obavezno probate recept za ovaj meksički specijalitet, a toliko je jednostavno da uspeva svima.
Sastojci:
- 3-4 klipa kukuruza
- 1-2 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika putera
- 1 kašika masti
- 200 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- 1 pečena ljuta papričica
- čedar sir
Recept za tamales - meksički specijalitet sa kukuruzom:
Skinite listove sa klipova kukuruza, a sa dva klipa nožem skinite i zrna. Lepo ih sameljite na mašinici za meso i dodajte kukuruzno brašno. Lepo promešajte. Ako želite da jedete ovo jelo tokom cele godine, listove kukuruza možete da zamrznete. U smesu od kukuruza i brašna dodajte mast i puter koje ste prethodno umutili sa mlekom, šećerom i prstohvatom soli. Lepo promešajte, pa dodajte pečenu ljutu papriku koju ste očistili i iseckali. Čedar sir isecite na deblje trake. Uzmite list kukuruza, malo presavijte kraj, pa sipajte smesu sa kukuruzom i ljutom papričicom. Stavite čeda preko i zatvorite drugim listom kukuruza. Isecite pek papir, pa svaki tamales umotajte u njega i kuhinjskim koncem pričvrstite. Kuvajte u ključaloj vodi, a pre nego što krenete da služite skinite pek papir.
Pročitajte i ovo: Meksički specijalitet sa projom i mlevenim mesom
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem