Tamales je meksičko jelo koje se originalno sprema od listova kukuruza, kao i samlevenog kukuruza sa dodatim sastojcima. Izuzetno je ukusno i jednostavno, ne košta puno, a pečene ljute papričice daju poseban šmek. Ako volite da eksperimentišete sa hranom, onda vam predlažemo da obavezno probate recept za ovaj meksički specijalitet, a toliko je jednostavno da uspeva svima. 

Sastojci: 

  • 3-4 klipa kukuruza 
  • 1-2 kašike kukuruznog brašna 
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika masti
  • 200 ml mleka 
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli 
  • 1 pečena ljuta papričica 
  • čedar sir 

Recept za tamales - meksički specijalitet sa kukuruzom: 

Skinite listove sa klipova kukuruza, a sa dva klipa nožem skinite i zrna. Lepo ih sameljite na mašinici za meso i dodajte kukuruzno brašno. Lepo promešajte. Ako želite da jedete ovo jelo tokom cele godine, listove kukuruza možete da zamrznete. U smesu od kukuruza i brašna dodajte mast i puter koje ste prethodno umutili sa mlekom, šećerom i prstohvatom soli. Lepo promešajte, pa dodajte pečenu ljutu papriku koju ste očistili i iseckali. Čedar sir isecite na deblje trake. Uzmite list kukuruza, malo presavijte kraj, pa sipajte smesu sa kukuruzom i ljutom papričicom. Stavite čeda preko i zatvorite drugim listom kukuruza. Isecite pek papir, pa svaki tamales umotajte u njega i kuhinjskim koncem pričvrstite. Kuvajte u ključaloj vodi, a pre nego što krenete da služite skinite pek papir. 

Meksikanci su takođe poznati i po takosima.

Pročitajte i ovo: Meksički specijalitet sa projom i mlevenim mesom

BONUS VIDEO: 

Obrok salata od povrća I avokada  tiktok/ rebeccaaleigh

Izvor: StvarUkusa